Tankcsapda az X-Faktor ellen

X faktor vs Tankcsapda
X Faktor vs Tankcsapda
Vágólapra másolva!
Ma este 21:30-kor vetíti az M1, a Tankcsapdáról készült dokumentumfilmjét, Örökké Tank címmel, melyből megtudhatjuk, hogy a bennük rejlő x-faktor ösztönösen érvényesült az évek alatt.
Vágólapra másolva!

A filmet Lévai Balázs rendezte és az elmúlt hónapokban forgatták. Egy klasszikus, "hogy volt" típusú két részes dokumentumfilm készült, a Tankcsapda elmút 25 évének összegzéseként. Lukács azt mondja, hogy a két részes, közel egyórás műsorban olyan dolgokat is láthatunk, hallhatunk, amit korábban talán még a legfanatikusabb, a zenekar dolgait leginkább ismerő rajongók sem tudtak.

Az első részben rengeteg archív interjú, koncertfelvétel mutatja meg, hogy is kezdődött ez az egész. "A filmben nemcsak mi beszélünk saját magunkról, hanem kiválasztottunk néhány, a zenekar szempontjából lényeges embert - így értelemszerűen a zenekar korábbi tagjait is - igyekeztünk utólérni. Volt aki vállalta a szereplést és volt aki nem, ez mindenkinek a saját döntése volt". - mondja Lukács Laci.

A film időrendben halad és megpróbálja igen alaposan feldolgozni a zenekar életének legfontosabb állomásait. Az első epizód az első 10 évről szól, míg a másodikban az elmúlt 15 év történéseit foglalják össze Lukácsék, egészen napjainkig. "Nagyon hosszú, sikeres és rengeteg tartalommal teli év van mögöttünk, elég csak visszagondolni a turnékra itthon és szerte Európában, jubileumi nagykoncertekre, de ott van az új album, saját sör stb... Jól esik visszagondolni minderre de leginkább arra, hogy ebben az évben a közönség, ha lehet, az eddigieknél is jobban mellénk állt és velünk van!"

Bár 2014-nek már valóban a végén járunk de hátra van még a Tankcsapda szempontjából az év egyik - ha nem a - legfontosabb eseménye: a turné és évzáró hazai koncert Debrecenben, a Főnix csarnokban. A december 27-i koncertet fel is veszik és jövőre egy DVD-CD koncertkiadványt készítenek belőle.