Búcsú és lemezbemutató koncert, kortárs zene és hardcore dubstep

koncert, közönség, örjöngő fiatalok
NEW YORK, NY - OCTOBER 10: Overview of the audience watching the band AFI perform at Webster Hall on October 10, 2013 in New York City. Andrew H. Walker/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Van, aki búcsúzik a rajongóktól, van, aki pedig most mutatkozik be először a magyar közönségnek. Lehet rock tribute koncerten bólogatni, és japán deephouse-ra tombolni. A Café Budapest pedig továbbra is számos érdekes és jó bulit kínál. 
Vágólapra másolva!

október 10. (péntek)

Indygo-búcsúbuli - Vajdahunyad vára

Kezdés: 19 óra

Klippel és koncerttel búcsúzik az Indygo zenekar. A kisfilm egy vadonatúj dalra készült, mely az Illemtan címet kapta, a klip pedig olyan, mint egy házi videó egy baráti társaság legszebb pillanataiból…és ez nem véletlen. A zenekar ugyanis tényleg elbúcsúzik a közönségtől.

A Facebook-oldalukra pár napja posztoltak egy hírt arról, hogy a zenekar befejezi ténykedését, ám az utolsó koncert végén egy nagy bejelentést fognak tenni.

Belépés: ingyenes

Tesco Disco - A38 Tetőterasz

Kezdés: éjfélkor

Gazdaságos szórakzás a már fogalommá vált teszkódiszkóval. A 80-as évektől a mai modern elektronikus zenéig bármi előkerülhet ezen a bulin.

Belépés: ingyenes

II. Tribute to Rock Monsters Fesztivál - Dürer Kert

Kezdés: 20 óra

Az esemény neve szinte mindent elárul. Rock tribute minden mennyiségben a Dürerben.

Nagyterem:

20:00 Iron Maiden by Iron Inside
21:20 AC/DC by RedHeart
22:40 Metallica by Scary Guyz, 10 éves szülinapi buli különleges vendégekkel
00:20 Guns 'n Roses by Reckless Roses

Kisterem:

20:30 Ozzy & Black Sabbath by 4OZ
21:30 Volbeat by Volband
22:30 Paradise Lost by Paradise Host
23:30 Type O' Negative by Green Men

Belépő: elővételben 1000 Ft, a helyszínen 1200 Ft.

The Starmans - Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 21 óra

A GMK-ban is feldolgozásokat hallgathatunk, mégpedig David Bowie dalait játssza a The Starmans.

Belépő: 1500 Ft

Október 11. (szombat)

Martine Barre & Band- és Shelly Bonet-koncert - Petőfi Csarnok

Kezdés: 20 óra

Saját dalai mellett Jethro Tull-klasszikusokkal, illetve ritkán hallható, vagy éppen szellemesen átdolgozott dalokkal vár mindenkit a Tull gitárosa, Martin Barre október 11-én a Petőfi Csarnokban. Az exkluzív hangulatú, ülőhelyes koncerten Barre saját zenekarával játszik majd, előttük pedig egy tehetséges blues rock énekesnő, Shelly Bonet mutatkozik be.

Belépő: 6500 Ft, a koncert napján 6900 Ft. A koncert ülőhelyes, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Malacka és a tahó + Zaporozsec - Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 21 óra

A Malacka és a tahót ska- és funkyritmusok, döbbenetesen vicces szövegek jellemzik; ezek elegyeként hozták létre a sajátos szalonnazenét, a pork and roll stílust. Eklektikus zenei világát remekül jellemzi, hogy a muzsikusok közt van egykori VHK-tag és Z’Zi Labor sessionzenész is.

A Zaporozsec tagjai alig 20 évesek, korosztályuk minden csodáival és borzalmaival. Ez az érzés írja az összes dalukat. A csapat sokat dolgozik azért, hogy az általuk vezetett Zaporozsec új utakon járhasson.

Belépő: 800 Ft

Goa.hu/Y-Production: Autumn Colors, Avalon & Psilocybian – Club 202

Úgy tűnik, hosszú évek után megint ott tartunk, hogy minden hétvégén nagyobb szabású goapartyn pöröghetünk. Most pénteken épp az angol Avalon és a horvát Psilocybian celebrál fullon-psytrancepartyt, három kombinációban: a horvát előad egy dubos, lassabb live-produkciót a buli elején a nagyszínpadon, majd később, az éjszaka közepén, hajnaltájt az angollal egymást követve táncoltatnak.

Belépő: este tizenegyig 2500, utána 3000 Ft

Tom Szeret: Ben Vedren live – Toldi

Tom Select (Girls & Mathematics) kedvenc előadóit fölvonultató techhouse-rendezvénysorozat aktuális vendége Ben Vedren. A francia srác élőszettel kedveskedik az ínyenceknek a Toldiban. Ben éppen túl van első EP-megjelenésén, de különböző válogatásokon már eddig is sokszor föltűnt a neve.

Belépő:1000 Ft

október 11. (szombat)

Bónusz Electronic Music Festival – Hungexpo

Az afterpartyból ma már Közép-Európa legnagyobb egynapos elektronikus zenei fesztiváljává kinövő buli négy teremmel csábítja a technó és a house elkötelezett híveit. Fellép a Dubfire egy hibrid-live-szettel, még az amszterdami premierje előtt, de jön Gesaffelstein, Len Faki, Chris Liebling, Advent és Industrialyzer, ott lesz a libanoni születésű Nicole Moudaber is, számos más külföldi és magyar DJ-vel kiegészülve.

Belépő: elővételben 9990 Ft, a fesztivál napján 10 990 Ft

NVC-klub: Alex Banks – Toldi

Az NVC-klub erősen kezdett a múlt havi Rone live-val, melyre közel sem fért be mindenki, aki szeretett volna. Most az angol Alex Bankset látják vendégül, aki szintén lassabb, downtempós, lounge-os vonalat hozza a technóból, de változatos szettjei nem nélkülözik a nyolcvanas évek szintitémáit, vagy éppen bizarr törtütemeket sem.

Belépő: 1500 Ft

Kez YM – Lärm

A klub-a-klubban-hely vendége a bulinegyedi Fogasházban megbújó Lärmben a japán deephouse nagymestere, aki valahogy egyszerre nyom hiphopot és house-t, miközben funkos, és eszünkbe jut róla a detroiti technó is, nem kihagyva az acides, brokenbeates, sőt diszkós dolgokat sem.

Belépő: 1000 Ft

Bladerunnaz: UKF, Eptic, Annix – Corvin-tető

A kéttermes hardcore-dubstepparty az underground műfaj két nagyágyúját hozza, akik rendesen odavágnak majd a géppuskaszerű basszusokkal és a ciripelő szintikkel, mellettük olykor úgy tűnhet majd, hogy Skrillex csak bogarakat gyűjtő kiscserkész. A kisteremben pedig eggyel visszafogottabb integetésre lehet számítani a 2N-nel, Raise Spirittel.

Belépő: 23.00-ig 2000 Ft, 23.00 után 2500 Ft

október 12. (vasárnap)

Kortárak az A38 Hajón: Samuel Blaser Trió, AMP Trió

Kezdés: 19:30

A Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, az A38 Hajó kísérletező dzsessz és egyéb experimentális zenéket bemutató sorozatának újabb állomásán a kortárs európai dzsessz egyik legkomolyabb nemzetközi formációja lép fel különleges környezetben, az A38 hajó Dunára néző kiállítótermében. A svájci harsonás-zeneszerző-zenekarvezető, napjaink egyik legaktívabb dzsesszmuzsikusa, Samuel Blaser érkezik sok nemzetiségű triója élén.

Belépő: elővételben 1500 Ft, a helyszínen 2200 Ft.

október 13. (hétfő)

The Necks, Jü & Kjetil Moester - A38 hajó

Kezdés: 19 óra

A Cafe Budapest egyik egyedülálló zenei eseménye lesz a Magyarországon először fellépő, negyedszázados ausztrál dzsessz-rock-ambient trió. A Necks koncertjén magától értetődő természetességgel keveredik a dzsessz, a posztrock, a „new age”, a pop, néha még a diszkófunk is. Az előzenekar pedig a minden tekintetben leginkább hozzáillő, a norvég szaxofon-fenegyerekkel kiegészülő magyar trió, a Jü.

Belépő: elővételben 1700 Ft, a helyszínen 2200 Ft.

október 14. (kedd)

Random Trip feat. Fábián Juli, James Taylor & Carl Avory - A38 hajó

Ezúttal az acid jazz történetének egyik legnagyobb, műfajteremtő alakja érkezik egy egész estés jamre: a Hammond-orgonista James Taylor! Az este színvonalát még tovább emeli a bűbájos, fekete hangú énekesnő, Fábián Juli és az őrületesen tehetséges Carl Avory.

Belépő: 1500 Ft.

Október 13–14. (hétfő–kedd)

Pasión de Buena Vista-koncertek – Papp László Budapest Sportaréna, Ram Colosseum

A népszerű kubai énekeseket és zenészeket fölvonultató, valamint erőteljes látvánnyal teljes show, a Pasión de Buena Vista európai turnéja Budapestet is eléri a hét elején. A tüzes karibi dallamokról már írtunk, hétfőn este pedig a Papp László Budapest Sportarénában, majd kedden a Ram Colosseumban lehet megnézni élőben.

Belépő: 7900–27 900 Ft (Aréna), 9900–27 900 Ft (Ram)vagy ingyen a Koncertblogon!

Még több buli és bővebb információk a Koncertblogon!

október 15. (szerda)

Swans lemezbemutató koncert - A38 hajó

A több mint harminc éves experimentális rockzenekar, a Swans újra európai turnén. A letaglózó erejű koncertjeiről elhíresült zenekar az új lemezét, a több mint két órás To Be Kindot mutatja be. Előzenekarként pedig a filigrán törékenysége ellenére súlyos zajzenével sokkoló Margaret Chardilet, azaz Pharmakon lép fel.

Belépő: elővételben 3900 Ft, a helyszínen 4500 Ft.