Botrányelőadás érkezik Magyarországra

john trafó
Vágólapra másolva!
Szexualitást és tabutémákat boncolgató előadás érkezik a Trafó Kortárs Művészetek Házába: a brit DV8 fizikai színházi társulat legújabb, John című produkciója október 1. és 3. között lesz látható.
Vágólapra másolva!

A Trafó Kortárs Művészetek Házába érkező társulat alapítója és művészeti vezetője, Lloyd Newson minden darabjában megalkuvás nélkül emeli színpadra a tabutémákat, kimozdítva a nézőket komfortzónájukból. Új darabjához ötven férfival készített mélyinterjút az életükről, szexről, szerelemről és egyéni küzdelmeikről.

Ezekből a történetekből kerekedett ki az augusztus elején Ausztriában debütált John című produkció, amelyben a főszereplő különböző életszakaszaiba nyerhet betekintést a közönség a rossz családi háttértől a drogparadicsomon át a beteljesületlen szerelemig. A produkció a dokumentumszínház, a fizikai színház és a tánc elemeit ötvözi.

A DV8 a világ vezető fizikai színházi társulatai közé tartozik. Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Pszichológiai élveboncolás

A bő negyedévszázados múltra visszatekintő DV8 a világ vezető fizikai színházi társulatai közé tartozik. Az ausztrál származású Lloyd Newson érdeklődésének középpontjában a társadalmi kérdések, a szexualitás, ezen belül is a férfiasság, a maszkulin férfiideál és a szexuálpolitika áll.

Newson pszichológiát tanult, majd a London Contemporary Dance Schoolhoz került. Darabjait meghatározza pszichoanalitikus látásmódja: hétköznapi történetekből építkezve láttat társadalmi jelenségeket és folyamatokat.

A több díjjal kitüntetett társulat számára a film is otthonos terep. Táncfilmjeik a homoszexualitás, a vallás és az antidepresszánsokkal elért boldogság kérdéseire koncentrálnak.

A darab október 1. és 3. között lesz látható a Trafó Kortárs Művészetek Házában, 2-án este az előadás előtt ingyenes filmvetítés lesz. A kisfilm után a rendezővel és társulatvezetővel Nádasdy Ádám, nyelvész, költő és műfordító beszélget, angol nyelven.