Vége van a biciklinek. Jurij-kislemez premier

Jurij zenekar
Vágólapra másolva!
A magát Magyarország egyetlen szocrock zenekarának tituláló Jurij zenekar új kislemezét a Quarton mutatja be. Két dal, szakítás, tavasz, macsó srácok!
Vágólapra másolva!

A 2001-ben alakult, nyíregyházi Jurij zenekar négy éve jelentette meg a legutóbbi albumát, mely kritikusunknak inkább tetszett, mint nem: "A számokat hatásosan építik fel, de a profizmus nem tolakodó, hanem teret enged a hihető személyességnek; a pörgős számoknál szinte látja az ember, ahogy beindul a közönség, a dühös dalok harapnak, darkos hatásúak elég sötétek, a kissé pszichedelikusok kellően elemelkednek" - írtuk a Kitartás! I Love You című lemezről. A Jurijnak azóta rádiós slágerei is lettek, most pedig három év után jelentkezik új dalokkal: a Vége van és a Biciklik és buldózerek című számokat tartalmazó kislemez pedig itt a Quarton debütál.

"A kislemez címadó dala, a Vége van egy szakítós történet, mégis pozitív a kicsengése, hiszen a fájdalom ellenére benne van a remény egy új kapcsolatra. Ehhez a számhoz klipet is forgatunk Hencz Péter divatfotós, rendező irányításával. A kiadvány másik dala, a Biciklik és buldózerek egy gyorsabb, bulisabb új szerzeményünk, ami a tavaszt, a szép lányoktól és macsó srácoktól hemzsegő Margitszigetet, a kiülős teraszokat és a laza fröccsözések hangulatát idézi fel" - mondta az együttes dobosa, Sándor Dániel. A dalok producere a korábbiakhoz hasonlóan Győrffy Gyula (Vad Fruttik).

A kislemezt (amely vinylen is megjelenik) egy akusztikus villámkoncerten mutatja be a zenekar a Lemezboltok Napján április 19-én, 16 órától a Musicland üzletében. A zenekar április 12-én a nyíregyházi X-Café, április 19-én este a budapesti Kuplung, május 1-jén pedig a debreceni Kaptár klubban lép fel, és természetesen bemutatja a két új számát is. Az új nagylemez az év második felére várható.