Kubába megy zenélni a remixverseny magyar győztese

Chillum Trio
Chillum Trio
Vágólapra másolva!
Az egyszemélyes Chillum Trio nyerte a Havana Cultura Mix remixversenyét. Gilles Peterson kíséretében Kubába megy, hogy az ottani zenészekkel készítsen lemezt.
Vágólapra másolva!

A verseny keretében a Gilles Peterson's Havana Cultura Bandtől ezt a számot kellett újraértelmezni. Több száz nevezés érkezett 46 országból, és a közönség, a zsűri és maga Gilles Peterson döntése alapján a Chillum Trio (vagyis Szekeres Géza) remixe előbb a nyolc legjobb közé jutott (itt lehet meghallgatni ezeket), aztán ebben a mezőnyben első lett. A szerző által a broken salsa műfajmegjelöléssel ellátott szám a lejátszóban meghallgatható.

A nyeremény az, hogy a kortárs kubai kultúrát népszerűsítő Havana Cultura kiutaztatja Szekeres Gézát Havannába, és ott tíz napon át, Gilles Peterson felügyelete mellett helyi zenészekkel játszik együtt. A kiírás szerint még idén megjelentetnek egy válogatást a megszületett számokból.

Az acid jazz hullám egyik úttörőjeként feltűnt, ízlésformáló szerepét azóta is őrző DJ-kiadóvezető-producer, Gilles Peterson a kultúraközi párbeszéd-zenélés egyik nagy előmozdítója (a London-Nairobi tengelyen általa összehozott Owiny Sigoma Bandről például itt írtunk). A Chillum Trio pedig a honlapon olvasható információk szerint tényleg trióként alakult 2002-ben. 2003-ban Laurent Garnier kiválasztotta egy számukat egy válogatáslemezére. A trióból aztán szóló projekt lett, a nevet megtartva. Szekeres Géza önmeghatározása szerint zenéjében jelen van a soul, a jazz, az afrobeat, a latin zene, a hiphop, a triphop, a dub és az electronica hatása is. Itt lehet meghallgatni a számait.