Pataky Attilát és Hobót is támogatja Balog Zoltán

Vágólapra másolva!
Az emberi erőforrások minisztere saját keretéből múlt hónapban több zenészt is milliós támogatásban részesített, Patakyn és Hobón kívül Demjén Ferencet is.
Vágólapra másolva!

A miniszter havonta hozza nyilvánosságra a miniszteri keretből támogatottak listáját, és eszerint decemberben három rockzenész is kapott támogatást: Pataky Attila cége, a P. Management Kft. 5 millió forintot kapott “a Kör című Edda Muscial budapesti turnéindító előadásának megvalósítására", Földes László Hobo cége, a H-Blues Kft 12 millió forintot kapott "Hobológiai gyűjtemény megjelentetésére", míg Demjén Ferenc cége, a Rózsi és Rebecca 2,5 millió forintot kapott "Demjén Ferenc új CD-jének kiadására". Közülük Pataky Attila részt vett a kormány mellett felvonuló első Békemeneten, Demjén Ferenc pedig a Fidesz kampánydalát énekelte 2006-ban.

A 444.hu összegyűjtötte, hogy a korábbi hónapokban a Rózsa István koncertszervező érdekeltségébe tartozó cégek (Aréna Média Consulting, Kő-Vár Park Kft, Rózsa Records) összesen 58 millió forint támogatást kaptak, egyebek között az Első Emelet, Demjén Ferenc, Balázs Fecó és Fenyő Miklós koncertjeinek megrendezésére. Kapott továbbá szintén korábban támogatást Szikora Róbert jubileumi koncertje is. A decemberi listán egyébként megtalálható még a Ghymes zenekar neve is (újévi jótékonysági koncertre 3 millió forint), illetve a Misztrál együttes is kapott 900 ezer forint támogatást egy Babits-verseket tartalmazó zenei CD kiadására.