Vágólapra másolva!
Az Erik Sumo Band 2012 elején "befagyasztotta magát", idén december 29-én pedig elbúcsúzik az A38-on. Előtte megjelenik két válogatáslemez, az egyik először itt, a Quarton hallható.
Vágólapra másolva!

Tövisházi Ambrus zenekarvezető azt mondta a Quartnak: "nem mondjuk, hogy esetleg pár év múlva nem lesz koncert, de mint zenei műhely megszűnik az Erik Sumo Band, mert túl sokan vagyunk és túl sokféle dolgot csinálunk. Jobb, ha kimondjuk ezt, én így tudok továbblépni."

A két válogatás közül az egyik digitálisan jelenik meg, The Life And Adventures Of Erik Sumo Band (2005-2013) címmel: ezt lehet először itt a Quarton végighallgatni.

A lemezt november 18-tól, hétfőtől lehet letölteni a zenekar Bandcamp-oldaláról egy e-mail címért cserébe. Az ismert stúdióverziók mellett néhány dal újramaszterelt változatban hallható rajta, és vannak különlegességek is. Az együttes egyik legnagyobb slágerét, a Disco In My Headet a Boglárka Citerazenekarral vették fel újra; ennek szöveges videóját itt lehet külön megnézni. A My Rocky Mountain eredeti demóváltozatában szerepel; érdekesség, hogy ezt Tövisházi Ambrus elvesztette, és egy fájlmegosztóról kellett leszednie. A Queen Of The Swampből egy Space Mix alcímű verzió készült, a Map Of The Worldöt pedig megvágták; ebben és a Babyfoot Is Off Todayben az Erik Sumo Band első énekesnője, Fábián Juli hallható. Csáki László képzőművész a válogatás minden számához készített egy-egy borítót, ezek láthatók a fenti lejátszóban, és a letöltés mellé is járnak majd.

Lesz egy másik válogatás is The Life And Wanderings Of Erik Sumo Band (2005-2013) címmel, a merengős számokból, kizárólag kazettán, mindössze ötven példányban. Ezt a Bandcampen lehet majd megrendelni; ha marad belőle, akkor a búcsúkoncerten is kapható lesz. Erre már elfogytak az elővételes jegyek, az A38 honlapja azt írja. hogy december 29-én korlátozott számban a helyszínen lehet még vásárolni. A koncerten az utolsó felállás lép fel, a korábban kilépett Harcsa Veronikával kiegészülve.