Jelleg: hangulatos, fiatalos

Kerekes Band: Cpt. Space Wolf videoklip
Vágólapra másolva!
A Kerekes Band új klipjében szerepel Farkas Bertalan, jellegzetes szovjet plakátok elevenednek meg. Kiszivárgott az új lemezt Előkészítő Bizottság titkos dokumentuma is.
Vágólapra másolva!

A Kerekes Band nemrég pompás retrós híradórészlettel vezette fel új, július 1-én megjelenő Folklore Man című albumát. Azóta elkészült a lemezhez az első klip is, a Cpt. Space Wolf, vagyis Űrfarkas Kapitány című dalhoz, amelyben Farkas Bertalan hangja is hallható. Ebben a GreenZero csapat tagjai szovjet (és kisebb részben amerikai) plakátokat animáltak meg egy kicsit; a téma az űrutazás és az attól elválaszthatatlan szovjet-amerikai szembenállás. Sztori nincs, csak a látvány, de az elég is.

A lemez számlistáját szintén korhű módon hozta nyilvánosságra a zenekar. Tulajdonképpen nem is ők, hanem Horváth Csabáné Margitka, aki a sztori szerint a Folklore Man Előkészítő Bizottság tagjaként felügyelte a teljes lemez készítését - miközben a zenekar tagjai golfoztak. (Micsoda burzsuj sport!) A dokumentumból kiderül, hogy a lemez jellegét tekintve hangulatos és fiatalos lesz, szép és színes borítóval. A dalok között lesz komoly jellegű és táncolásra alkalmas, a vendégművészek között szerepel Fábián Juli és több, átvilágításra váró külföldi, például Jimi Hendrix hammondosa, Mike Finnigan, aki nem először dolgozik együtt a Kerekes Banddel. Kíváncsian várjuk például a Garázs jazz típusú, szakmaiságra épülő Mátra Volán című darabot! A dokumentumból az is kiderül, hogy a lemezbemutató koncert július 3-án lesz a Zöld Pardonban.

Forrás: Kerekes Band
A Folklore Man Előkészítő Bizottság titkos dokumentuma Forrás: Kerekes Band