Elhagyja Magyarországot Gerendás Péter

Vágólapra másolva!
A zenész a Facebookon azt írta, többé nem dughatja homokba a fejét. Azt azonban még nem tudja, hogy melyik országban képzeli el a jövőjét.
Vágólapra másolva!

Tizenöt lemez, számtalan rangos díj után úgy döntött, hogy befejezi itthoni tevékenységét - írta a Facebookon a búcsúlevelében Gerendás Péter. A zenész egyrészt a szerinte Magyarországon tapasztalható fasizálódás miatt döntött a távozás mellett. "A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előítéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos 'zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról' szóló hazugságok, összeesküvés-elméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást" - indokolta a levélben.

Hozzátette azt is, hogy szakmailag soha sem volt szerencséje, és felpanaszolta, hogy a rádiók nagyon keveset játszották a dalait, amelyek emiatt nem lehettek slágerek. Mint írja, a helyét átvették "a napi rendszerességgel jelentkező, tehetségkutatónak álcázott valóságshow-k hősei".

A Facebookon közzétett levélben a kilencgyerekes zenész ír arról is, hogy komoly anyagi gondjai vannak, a családja "folyamatos Apeh-szorongatásban van", nehezen tudják fizetni az autójukra felvett hitelt, és egy kifizetetlen számla miatt akár hajléktalanok is lehetnek. "57 éves vagyok. Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim" - írta a zenész.

"Ez az ország élhetetlenné vált. Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek" - sorolta a távozása melletti további okokat az 57 éves Gerendás Péter a búcsúlevélben, amelyből azonban nem derül ki, hogy pontosan melyik országban képzeli el a jövőjét.