Patty Andrews, 1918-2013

Vágólapra másolva!
94 éves korában elhunyt Patty Andrews, az 1940-es, 50-es évek népszerű énekes triója, az Andrews Sisters legfiatalabb tagja.
Vágólapra másolva!

A swing- és boogie woogie-korszak egyik legsikeresebb együttese igazi családi trió volt: a görög és norvég emigránsok házasságából született Andrews nővérek a húszas évek közepétől kezdve léptek föl, és a második világháború kitörésekor már a legnépszerűbb együttesek közé tartozta Amerikában. Az Andrews Sisters fellépett a harcoló amerikai katonák előtt többször is, és egészen a rock and roll megjelenéséig népszerűségük töretlen maradt, bár Patty 1951-ben kivált a trióból, majd öt év után visszatért.

Összesen 75 millió lemeznél is többet adtak el, és a korszak legjobb swing zenekarai kísérték őket, míg maguk az énekesnők több sikeres filmben is szerepeltek. A három lány közül a legfiatalabb, Patty volt a vezető énekes, és ő élt a legtovább is: nővérei közül LaVerne 1967-ben rákban halt meg (56 éves korában), míg Maxene 1995-ben (79 évesen) hunyt el szívroham következtében. A 94 éves Patty Andrews január 30-án "természetes úton" halt meg Los Angelesben.