Angyalt üldöz az Intim Torna Illegál

Intim Torna Illegál: A mennyország kapujában, klip, Suzuki
Vágólapra másolva!
Egymillió forinttal támogatja magyar zenekarok klipjeit a Suzuki. Az elsőben az Intim Torna Illegál énekese angyalt venne fel az autójába.
Vágólapra másolva!

A Suzuki bejelentette, hogy nettó 1-1 millió forinttal fogja magyar zenekarok klipjeinek elkészítését támogatni. Ezzel egy időben felkerült az I Love Suzuki YouTube-csatornájára az első klip, amelynek finanszírozásába beszállt a Magyar Suzuki Zrt. Az Intim Torna Illegál idén ősszel megjelenő, második lemezét előlegzi meg A mennyország kapujában. Az Erdélyi Dániel által rendezett videóban Dorogi Péter frontember autót vezet, szeretne felvenni egy angyalt, de valahogy mindig kiderül, hogy valójában a zenekar egyéb tagjai szeretnének beülni mellé (némileg leegyszerűsítve). Szerepel még több kapu is a klipben, de nem annyira történetet mesél, mint inkább egy álom- vagy jelképet bont ki.

Bár sajtóközleményében a Suzuki hangsúlyozza, hogy a cég nem szól bele a klipek koncepciójába, a Dorogi által vezetett autó egy Suzuki; tegyük hozzá: azért az általános termékelhelyezési gyakorlatnál azért ez jóval kevésbé feltűnő. Azt már most lehet tudni, hogy a következő két klip az Ocho Macho és Copy Con egy-egy számához készül majd. A továbbiakat pedig a Facebookon egy like után a rajongók választhatják ki a Suzuki ViaDAL nevű alkalmazással: minden héten zenekarok párbajoznak egymással, aki több lájkot gyűjt, továbbjut. Végül az kap egymilliót klipkészítésre, aki zsinórban négy ilyen kört megnyer.

A Suzuki marketingmenedzsere a kezdeményezésről szóló sajtótájékoztatón elmondta, hogy céljuk elsősorban az, hogy a céget rokonszenvessé tegyék a fiatalok számára. A klipek támogatása azért jó eszköz erre, mert manapság (a lemezeladások folyamatos visszaesése és egyéb körülmények hatására) a videók lettek a zenészek elsőszámú eszközei önmaguk népszerűsítésére, ezek elkészítése viszont költséges.