Világító szemű gyerekek a városban

M83: Reunion
Vágólapra másolva!
Az M83 új klipjében paranormális gyerekek küzdenek meg egy tolószékben ülő kislánnyal. Hétfő este Budapesten!
Vágólapra másolva!

A hétfő este az A38-on fellépő M83 tavalyi dupla lemeze az év egyik legkomolyabb kritikuskedvenc kiadványa volt, sőt, viszonylag jól is fogyott (a Billboard-listán például a 15. helyig jutott). A legnagyobb sikert a Midnight City című dal aratta róla, amelynek videója már 10 millió megtekintés fölött jár. Ebben a paranormális, világító szemű és nehéz dolgokat távolból emelgetni képes gyerekek kiszabadulnak egy intézetből, a végén pedig vágyakozva nézik a Várost. (Bár lehet, hogy nem vágyakozva: nehéz megállapítani, hogy pontosan mit éreznek, ha egyáltalán bármit - részben ettől hatásos az egész.) A Reunion című számhoz készült új videó már a Városban kezdődik, egy felhőkarcoló tetején; azonban a gyerekeknek egy tolószékben ülő kislánnyal kell megküzdeniük. Ami persze nem könnyű, hiszen neki is van Ereje, ráadásul rejtélyes, nem túl rokonszenves emberek (ügynökök?) állnak a szolgálatában, vannak nagy autóik is.

Az előzőhöz hasonlóan ezt a klipet is a francia Fleur & Manu páros rendezte. Elrejtettek benne egy Beastie Boys-utalást, amivel persze rögtön tele lett az internet, úgyhogy aki maga akarja megtalálni, ne olvasson tovább.

Szóval 0:47-nél kell nézni: a GPS azt mutatja, hogy az Adam Yauch sugárútról a Sabotage utcába kell bekanyarodni. (Amúgy egy Nokia Lumia telefonról van szó.)