Don Diablo, az ördög maga

Vágólapra másolva!
Amszterdami emberünk a május 14-ei iWiW Experience Party egyik sztár dj-je. Művésznevét a partyhölgyek egybehangzó állítása szerint valószínűleg ördögi sármja miatt kapta Don Diablo.
Vágólapra másolva!

Forrás: Don Diablo/Bop Mulder

Élő cáfolata a téves sztereotípiának, miszerint, aki elektronikus zenét hallgat és készít, az drogozik - Don Diablo ugyanis hangoztatja, hogy leginkább tejet iszik. Emellett fontos társadalmi szerepet is vállal, mint az AIDS megelőzéséért küzdő Dance4Life első nagykövete.

Mindez persze kevés volna ahhoz, hogy olyan hírességek engedélyezzék remixeit, mint Iggy Pop, a Gorilazz vagy a Public Enemy. 2004-es első Universalnál megjelent stúdióalbumával egyből rákacsintott a siker, de már 1998 óta jelentek meg remixei. Mára egy másik nagy kiadóhoz, a Sony Musichoz tartozik.

Don Diablo elismerései is számosak, volt már az év dj-je Hollandiában, Tiësto és Armin Van Buuren ellenében, de nyert díjat a The Music Factory Awardson is, még 2007-ben. Nemcsak szakmai berkekben, de webes közönség köreiben is elismert: szűk másfél év alatt hétmillió letöltéssel ő a legjobb a Hype Machine mérője szerint. Emellett a Dragonette-vel közös produkciójukat, az Animalr című szerzeményt szanaszét játsszák a rádiók manapság.

Továbbá nemcsak a neten, hanem személyesen is képes erős hatást gyakorolni közönségére, apró túlzással nevezhetnénk a cdj-zés Paganinijának, hiszen virtuóz módon négy cédéről keveri a zenét. Nem lövünk nagyon mellé, ha feltételezzük, hogy az iWiW Experience Party is hölgysikolyoktól lesz hangos, ha Don Diablo játszani kezd.

Peter Poppara/Koncertblog.postr.hu