Aranyvasárnapi futás: a legjobb karácsonyi vásárok a hétvégére

Vágólapra másolva!
Designpiac Pesten és Budán: szombaton és aranyvasárnap két designpiac is vár mindenkit Budapesten, az egyik Pesten, a másik Budán. A hagyományosabb karácsonyi portékára vadászóknak a Vörösmarty teret és a hófödte Gödöllőt érdemes célba venni.
Vágólapra másolva!

Pest: Szikra

A Nyugati mellett a moziból klubbá (azaz cool-tour-house-zá) átvedlett Szikrában lesz a nemrég újranyílt hely első karácsonyi művészeti piaca, ahol 50 kiállítót várnak szombaton. A hóesésben álló mikulássapkás varjút ábrázoló hirdetés szerint fagyoskodás nélkül különleges helyszínen lehet beszerezni a különleges karácsonyi ajándékokat. A vásár alatt a Szárnyas Sárkányok Utcaszínházi Műhely gólyalábas térjátékaiban lehet majd gyönyörködni. Az Art&Design piacra hallgató esemény időpontja vasárnap 10-4-ig, a helyszín a Szikra mozi. Ingyenes.

Buda: WAMP

Decemberben Budára költözött a WAMP, amely megnagyobbodott térben, 200 designerrel, harminc gasztrostanddal kiegészülve várja az érdeklődőket aranyvasárnap. Lesz designkarácsonyfa, csomagolószolgálat és gyereksarok is. Az éheseket egész nap a Segal Viktor mesterszakács nevével fémjelzett színvonalas büfé látja el, és a gasztrostandokon is érdemes végigkóstolni mindent. A helyszín a Millenáris B-csarnok, reggel 10-től este 8-ig. Ingyenes.

Városközpont: Vörösmarty tér

Sorban nyiladoznak a Gerbeaud Ház ünnepi adventi naptárának ablakai a Budapesti Karácsonyi Vásáron. Budapest legnagyobb karácsonyi vására naponta 10 és 20 óra között hagyományos kézműves termékekkel, színes zenei programokkal várja az érdeklődőket. És aki a forraltbor illata mellett egy kis kultúrát is magába szippantana, fizessen be a főváros ünnepi legendáit, híres rejtett történeteit ismertető másfélórás Városfelfedező karácsonyi sétára. A túrák szombaton és vasárnap indulnak 15.30-kor, a találkozó a Vörösmarty téri Tourinform pavilon előtt van. Részvétel: 1650 forint, 14 éves kor alatt ingyenes.

Forrás: wamp
Legóékszerek a WAMP-on

Budapest mellett: Gödöllői Királyi Kastély

Amennyiben pedig valaki egy kis vidéki nyugalomra és hófödte téli tájra vágyik, irány a Gödöllői Királyi Kastély, ahol immár tizedik alkalommal várják családi programokkal és látnivalókkal a látogatókat. Kézművesek és iparművészek karácsonyi vására, gyerekprogramok, adventi koncertek változatos sora, kézműves foglalkozások szombaton és vasárnap. Ingyenes.