A Duran Duran poptörténelmet írt

Vágólapra másolva!
A Duran Duran lett az első popzenekar, amely a párizsi Louvre-ban koncertet adhatott.  Az exkluzív körülmények között adott koncert egyben jótékonysági célokat is szolgált, a Duran Duran a bevételeteket a múzeum restaurálására szánja. Eközben még arra is jutott idejük, hogy beszóljanak Madonnának.
Vágólapra másolva!

A párizsi Louvre történetében először adatott meg, hogy könnyűzenei koncertet rendezhettek az épületen belül. A szerencsés csapat pedig a Duran Duran legénysége volt, akik nem messzire Mona Lisa arcképétől egy koncertet adhattak. Ezzel mondhatjuk, hogy poptörténelmet írtak, melynek egyébként főleg jótékonysági céljai voltak. A koncert teljes bevétele a múzeum 18. századi egyik galériájának restaurálására szánja a zenekar, mely a tervek szerint 2011-ben fogja újranyitni kapuit a nagyközönség előtt.

"Óriási megtiszteltetés volt számunkra, hogy Párizs egyik leggyönyörűbb történelmi épületében adhattunk koncertet, s mindezt egy igen jelentős célra fordíthattuk" - nyilatkozta Simon Le Bon, a zenekar énekese.

"Mindannyian nagy rajongói vagyunk a képzőművészetnek, és jó pár alkalommal látogattuk már meg a múzeumot. Mindenképp kiemelkedő jelentőségű számunkra, hogy ennek az intézménynek az alapítványán segíthettünk" - fűzte hozzá büszkés Le Bon.

A befolyt összeg a tervek szerint XV. Lajos szobájának restaurálására fordítódik majd. A Duran Duran tagjainak elmondása szerint, remélik, hogy ez a koncert "némi mosolyt csalt Mona Lisa arcára".

Madonna viszont kevésbé örülhetett annak a kijelentésnek, amit pár napja a brit bulvárlapok tették közhírré. John Taylor, a banda basszusgitárosa állítólag egy újságírónak azt állította, hogy Timbaland és Timberlake párosának felkérése, és ez a mostani közös daluk, a 4 Minutes egyáltalán nem új keletű ötlet, hiszen a Duran Duran 2007-es Red Carpet Massacre albumán is együtt dolgozott a páros. Taylor majdhogynem lopással vádolta meg a pop nagyasszonyát. "Ez nem az első alkalom, hogy Madonna nyúlni próbál bennünket. Évek óta ezt csinálja" - nyilatkozta állítólag John Taylor.