New Yorkban adja utolsó buliját a Police

Vágólapra másolva!
A pontos időpontról még nem tudni, de az már biztos, hogy New Yorkban lesz majd az utolsó Police-koncert, ahol véglegesen búcsút int a közönségnek a közel egy éve újra együtt zenélő, Sting, Stewart Copeland és Andy Summers alkotta trió.
Vágólapra másolva!

Idén nyáron adja utolsó nagyszabású közös buliját a Police. Igaz, a pontos időpontot még nem jelentették be, de arról már lehet tudni, hogy New Yorkban zárul a legendás csapat "reunion" turnéja. A helyszínre azért esett a választás, mert 1978-ban pont innen, ebből a városból indult a csapat karrierje, itt startolt el a Police első nagyobb koncertsorozata.

"A legeslegelső amerikai turnénk 1978-ban a CBGB-ből indult el, és ezen a nyáron, 30 évvel később a mi történetünk így kereken zárulhat, ebben a városban" - áll a csapat sajtóközleményében.

A zenekar múlt évben állt újra össze eredeti felállásban egy utolsó emlékturnéra. Az elmúlt egy év során több mint 2,5 millió ember előtt játszottak a világ öt kontinensét bejárva. A mostani záróbuli a tervek szerint részben jótékonysági célokat is szolgál majd, a város közszolgálati csatornáján főleg művészeti műsorok készítését kívánják a bevételekből támogatni. Ezenkívül külön 1 millió dollárt ajánlanak fel New York városának a terület zöldebbé tételére. Az adományból - mely a főpolgármester, Michael Bloomberg alapítványán keresztül kerül felhasználásra - állítólag 10 ezer fát kívánnak ültetni New York városában.

A Police a nyáron az európai közönségtől is elköszön, Angliában ott lesznek az Isle of Wight fesztiválon, utoljára pedig júniusban a londoni Hyde Parkban megrendezendő Hard Rock Calling fesztiválon láthatja a brit közönség együtt a csapatot.