Vágólapra másolva!
Különleges megtiszteltetésben lehetett része az ausztrál pophercegnőnek, Kylie Minogue-nak Franciaországban. A Francia Köztársaság ugyanis lovagi címmel tűntette ki, méghozzá a művészetek és az irodalom lovagja lett a 39 esztendős énekesnő.
Vágólapra másolva!

Európai turnéja kezdete előtt egy nappal a francia nép különleges kitüntetésben részesítette Kylie Minogue-ot. A francia kultúra népszerűsítése érdekében tett munkája miatt nem mindennapi lovagi címet kapott: a művészetek és az irodalom lovagja lett Franciaországban.

Az elismerést a francia kulturális miniszter, Christine Albanel adta át, aki külön beszéddel köszönte meg az ausztrál énekesnőnek mindazt, amit eddig a francia népért és kultúráért tett. Utalva azokra a segítőtársaira, akik évek óta formálják Kylie imidzsét, köztük a híres divattervező Jean Paul Gaultier, aki többek között Kylie idei, X névre hallgató turnéjának egyik fő divatkreátora volt. A miniszter mindemellett kitért Kylie mellrák elleni hosszas küzdelmére, amiért személyesen is nagyra tartja az énekesnőt.

"Ez a mai, egy igazán különleges pillanat számomra" - mondta eredeti francia nyelven köszönőbeszédében Minogue.

"A szív szó franciául részben bátorságot is jelent, és ezúton is szeretnénk megköszönni azt az erőt és bátorságot, amit három évvel ezelőtt mindannyian megtapasztalhattunk Ön által, mikor is nyilvánosságra került rákos megbetegedése" - fűzte hozzá a miniszter.

A francia elismerés immár a második az elmúlt időszakban. Az angol királynő ugyanis pár hete, még az év elején brit királyi kitüntetésben részesítette. A francia állam hasonló díját a könnyűzenei életben Kylie előtt eddig csak Bob Dylan és Ella Fitzgerald érdemelte ki.