Budapestre is jön a Queen új lemezével

Vágólapra másolva!
Hamarosan új stúdióalbumot dob piacra a Queen. A zenekar utoljára 1995-ben adott ki lemezt, akkor még eredeti énekesével, Freddie Mercuryval, akinek a helyét 2005 óta Paul Rodgers vette át. Az új korong megjelenésével egy időben turnéra is indul a zenekar, melynek honlapja szerint október 28-án lép fel Budapesten.
Vágólapra másolva!

Új lemezre és egy világkörüli turnéra készül a Queen. Tizenhárom évvel ezelőtt jelent meg utoljára stúdióalbuma Made In Heaven címmel, mely az énekes, Freddie Mercury halála után látott napvilágot.

A legendás brit csapat sokáig úgy tűnt énekesük halálával befejezi a közös zenélést, majd 2004 év végén jelentette be a gitáros Brian May és Roger Taylor dobos, hogy új énekessel kiegészülve újra turnéra indulnak. Hosszas válogatás után a Free és a Bad Company egykori frontemberére, Paul Rodgersre esett a zenészek választása, akivel 2005-ben végigkoncertezték a kontinens országait. Ekkor még azt hangoztatták, hogy Rodgers csak vendégénekesként szerepel a bandában, Freddie helyét ugyanis nehezen tudná átvenni bárki. De úgy látszik a közös siker és valószínűsíthetően az üzleti érdekek is azt kívánták, hogy Rodgers teljes jogú taggá váljon, így az idei új stúdiókorongot már ő énekli fel, bár továbbra is a Queen + Paul Rodgers néven fut tovább a produkció.

A zenekar egykori basszusgitárosa, John Deacon már ezen az anyagon sem kíván közreműködni, ahogy a 2005-ös turnén sem szerepelt. Az új lemezanyagot a Brian May - Roger Taylor - Paul Rodgers hármas jegyzi, javarészét a múlt év végén, idei év elején írta meg a csapat. Egy dal már biztosan ismerős lesz a rajongók számára: a Say It's Not True című dalt még múlt esztendőben az AIDS világnapján tették letölthetővé Nelson Mandela nevéhez fűződő 46664 HIV AIDS kampány során.

Az új lemez megjelenése után ősszel világkörüli turnéra indul a Queen: a tervek szerint 14 országban, 28 állomáson mutatkozik be a vadonatúj lemezanyaggal a zenekar. A hivatalossá tett turnédátumok alapján már tudható, hogy a Rock The Cosmos turné Budapestre is el fog jutni, méghozzá október 28-án lépnek fel a Budapest Sportarénában. A turné egyébként szinte valamennyi országot érint, ahol a Queen-nek komolyabb rajongóbázisa van, így a bejáratott nyugat-európai helyszíneken kívül teljes Kelet-Európát, Oroszországot, valamint Latin-Amerikát is be fogják járni az idei turné során.