Túladagolás miatt halt meg a Quiet Riot énekese

Vágólapra másolva!
A hivatalos orvos szakértői vélemény után most már biztosan állítható, hogy a Quiet Riot metálzenekar frontembere, Kevin DuBrow kábítószer-túladagolás miatt vesztette életét. Az énekest még a múlt hónapban találták meg holtan Las Vegas-i otthonában. A boncolás akkor nem vezetett eredményre, nem tudták megmondani halála pontos okát.
Vágólapra másolva!

November 25-én holtan találták otthonában a Quiet Riot zenekar énekesét, Kevin DuBrow-t, akinek halálának okát sokáig nem tudták megállapítani, legalábbis a halálát követő boncolás nem tudta pontosan megmondani, mi is lehet a valós ok.

Az azt követő orvos szakértői vélemény mostanra volt képes bebizonyítani, hogy kábítószer-túladagolás vitte el a zenészt. Állítólag kokain-túladagolásra kerülhetett sor, ami végleg elvitte DuBrow-t.

A Quiet Riot neve talán az amerikai metál zenében ismerős zenefanatikusoknak jelenthet valamit, hiszen legnagyobb sikereiket a tengerentúlon érték el, Európában ennyire komoly visszhangot nem váltottak ki. Viszont az 1983-ban megjelentett Metal Health címre hallgató stúdiókorongjuk az első metálalbumok egyike volt, ami az amerikai lemezeladási lista első tíz helyezettje közé kerülhetett. Legnagyobb sikerükként a Cum on Feel the Noize című számot könyvelhették el, mely valójában egy Slade-feldolgozás volt.

DuBrow szólóban is próbálkozott, 2004-ben jelentette meg saját lemezét, míg a banda utolsó korongja 2006-ban látott napvilágot. Az énekes halála komolyan megdöbbentette zenekara tagságát is. November 25. után a Quiet Riot dobosa, Frank Banali sem tudott szó nélkül elmenni zenészbarátja elvesztése mellett, és saját honlapján kommentálta az eseményeket. "Egyszerűen nem tudom, hogy mit is mondjak. Kérlek, tartsátok tiszteletben ezeket a pillanatokat, a legjobb barátom emléke miatt."