A színpadon esett össze a jazzlegenda

Vágólapra másolva!
A hétvégi Bonnaroo fesztivál színpadján lett rosszul a híres jazz-zenész, Ornette Coleman. A 77 éves szaxofonos szélütést kapott a fellépés alatt.
Vágólapra másolva!

A múlt vasárnap a Tennessee államban megrendezésre került Bonnaroo Fesztiválon adott koncertje során esett össze a színpadon Ornette Coleman.

A 77 évesen is folyamatosan koncertező szaxofonost szélütés érte. A fesztivál helyszínén azonnal infúzióval látták el a hirtelen rosszul lett zenészt, akit innen rögvest kórházba is szállítottak, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják az orvosok. Coleman egyébként semmilyen korábbi előjelét nem tapasztalta a szélütésnek, legalábbis szóvivője ezt mondta. A jazzlegenda a Coffey County Hospitalban folytatja gyógyulását, legközelebbi koncertje július 6-ra van betervezve a norvégiai Kongsberg városába, amit ez idáig a szervezők nem mondtak le bizakodva a szaxofonos gyors felépülésében, amire a jelek szerint jó esélyei is vannak.

Ornette Coleman számos jazzformációt vitt sikerre az elmúlt közel ötvenesztendős karrierje során, és kiemelkedő jelentősége volt a free jazz irányzat fejlődésében. Munkássága a szakma legnagyobbjaira is nagy hatással volt, Leonard Bernsteintől Miles Davisen át Roy Eldridge-ig a kezdetektől fogva a legtehetségesebbek között tartották számon az altszaxofonost. A jazz műfaján kívül több érdekes kollaborációban is megmutathatta tudását, így Pat Methenyvel, Yoko Onóval vagy Lou Reeddel is dolgozott együtt. 2007-ben pedig zenei munkásságáért Pulitzer-díjban részesült.