Ausztrál zenekarral turnézik a Heaven Street Seven

Vágólapra másolva!
A Heaven Street Seven az ausztrál The Church zenekarral egy nagyszabású kontinentális - és brit turnéra indul, 10 ország 15 városában lépnek fel bő két héten keresztül.
Vágólapra másolva!

Budapesttől, Bécsen át Amszterdamon és Koppenhágán keresztül Londonig, Európa nagyvárosainak nevesebb klubjaiban ad koncerteket április közepétől a Heaven Street Seven. A zenekar a nyolcvanas-kilencvenes években kultikus jelentőségű ausztrál The Church társaságában fogják beutazni Európa nagyvárosait. A nem mindennapi turné Budapesten veszi kezdetét: a két zenekar április 12-én a Gödör klubban lép fel. Addigra a hazai boltokban már kapható lesz a HS7 tavaly megjelent, Tudom, hogy szeretsz titokban című albumának angol verziója, a Sordid Little Symphonies, mely hamarosan több európai országban is megjelenik.

A turnénak van előtörténete is. A két zenekar 2006 májusában már adott egy nagy sikerű, telt házas közös koncertet Budapesten, az Erzsébet téri Gödör klubban a Church akusztikus miniturnéjának keretében. A mostani meghívás tulajdonképpen ennek az első találkozásnak a következménye - a HS7 elnyerte az ausztrál zenekar szimpátiáját, s így történt, hogy a Church meghívta a magyar együttest tavaszi, Magnetic Strip 2007 című európai turnéjára.

A koncertsorozat április 12-én indul a budapesti Gödör klubból (ahol a koncertek után is folytatódik majd a buli), majd Ausztria, Horvátország, Szerbia, Csehország, Németország, Hollandia, Svédország és Dánia reprezentatív koncerttermeinek érintésével április 30-án ér Angliába, Londonba, ahol a két zenekar a patinás Carling Academy Islington klubban ad koncertet.

A Church az elmúlt negyedszázad egyik legfontosabb ausztrál rockzenekara, mely legnagyobb nemzetközi sikereit a nyolcvanas években aratta, ekkor az Under The Milky Way című dala felkerült az amerikai Top 40-re is, később pedig a kultuszfilmmé nemesedett Donnie Darko filmzene-dalai között is hallható volt. A dalt egy Melbourne-i újság olvasói nemrég az utóbbi 12 év legjobb ausztrál dalánaik is megválasztották. A Steve Kilbey vezette zenekar azóta is aktív, és rendszeresen jelentet meg új lemezeket.