Amerikát is legyűrné az Arctic Monkeys

Vágólapra másolva!
Favourite Worst Nightmare címmel április 24-én jelenik meg az Arctic Monkeys vadonatúj stúdióalbuma, melyet az Egyesdült Államokban már biztos, hogy a Warner Bros. hoz forgalomba a zenekar kiadójával, a független Domino Records-zal kötött megállapodás értelmében.
Vágólapra másolva!

Az indie szcéna legsikeresebb új brit csapata, az Arctic Monkeys április 23-án új stúdiólemezt dob a piacra, mely a Favourite Worst Nightmare címet kapta. A tizenkét vadonatúj felvételt tartalmazó korong elsőként maxira kimásolt és megklipesített felvétele a Brianstorm címet viselő szám lett, melynek klipje már a Music Television adásán elcsíphető (az együttes a klip forgatása miatt nem vett részt egyébként a februári Brit Awards gálán, ahol a legjobb brit zenekar és album díját is elnyerte). Alex Turner énekes elmondása szerint sokban eltér majd a mostani anyag az előző album számaitól, hangzását tekintve főleg a From The Ritz To The Rubble vagy a The View From The Afternoon című dalok világához hasonlítaná.

A lemez csak április végén kerül a boltok polcaira, de a rajongói egy részének nemrégiben volt lehetősége megismerkedni néhány új szerzeménnyel, ugyanis a Monkeys a sheffieldi Leadmill nevű helyen, február 10-én, egy titkos bulit nyomott le, ahova csak a legbeavatottabbak, azaz a legfanatikusabb rajongók tudtak bejutni. Az új korong az Egyesült Államokban már biztos, hogy a Warner Bros. lemezkiadó terjesztésében kerül a boltokba, az együttes kiadójával, a független Domino Recordsszal kötött megállapodás szerint. Korábban egyébként a SonyBMG családhoz tartozó, Epic hozta forgalomba, számos országban pedig - így hazánkban is - az EMI licenszelte a kiadványt.

Nem kis érdeklődés előzi meg az új lemezt, hiszen az utóbbi évek egyik legsikeresebb brit produkciójáról van szó: az Arctic Monkeys 2006-os debütálása, a Whatever People Say That I Am, That's What I'm Not világszerte óriási sikernek számított, és minden idők leggyorsabban fogyó brit debütáló albuma lett (az első héten 363 735 példányt adtak el belőle a szigetországban). Látványos eredményeket mutatott fel az Egyesült Államokban is, ahol a második legjobban eladott indie debütáló album címét vívta ki, az I Bet You Look Good on the Dancefloor című sláger pedig a Billboard Modern Rock listájának 7. helyét csípte el, de az új lemezzel a még mindig nagyon fiatal zenekar többet szeretne elérni a tengerentúlon. Az új album megjelenésével párhuzamosan a csapat turnéra indul, áprilisban Angliát utazzák be, a nyári hónapokban pedig számos fesztiválon tiszteletüket teszik.