Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Stúdióba vonul az R.E.M.

Vágólapra másolva!
Hamarosan egy újabb darabbal gazdagodik az R.E.M. életmű. A zenekar tavasszal vonul stúdióba, hogy sorban a tizennegyedik stúdióalbumát rögzítse, melynek producere Jacknife Lee lesz, aki többek között a U2-val és a Snow Patrollal is dolgozott együtt.
Vágólapra másolva!

A következő hetekben kezdődik el sorban a tizennegyedik R.E.M.-album felvételi munkája, adta hírül a zenekar. Segítőtársul egy neves producert sikerült megnyerniük Jacknife Lee személyében, aki a legutolsó U2 stúdióalbum, a 2004-ben napvilágot látott How To Dimantle An Atomic Bomb vagy a Snow Patrol Eyes Open című sikerlemezénél bábáskodott, de a Kasabian debütáló lemezének, az Editors Bullets című kislemezes dalának is a producere volt, legutóbbi munkája pedig a britek egyik kedvencének számító Bloc Party A Weekend In The City albuma volt. A U2-val való közös munka eredményeként a How To Dismantle An Atomic Bomb után az amerikai zenei szakma kitüntetéseként két Grammy díjban is részesült, így nem véletlen, hogy az Apple iTunes cég felkérésére a teljes U2 zenei katalógus újramaszterolására és digitalizálására is őt kérték fel.

Egy ilyen szakmai héttér után esett az R.E.M. csapatának a választása Jacknife Lee-re, mely döntésre valószínűleg kiadójuk is nem kis hatással lehetett, hiszen az R.E.M. legutolsó albuma, a 2004-es Around The Sun nem túl fényesen szerepelt a listákon és az Egyesült Államokban mindösszesen csak 232 ezer példányban talált gazdára, ami az együttes korábbi eredményeihez képest bukásnak számított. Így utólag a zenekar több tagja, köztük Mike Mills basszusgitáros sincs kibékülve az akkori művel, legalábbis a nyilatkozataikból ez tűnik ki. "Nem feltétlenül ez az irány fogja meghatározni az új lemezt, de biztos, hogy jóval rockosabb anyagra számíthattok. Szeretem az Around The Sun-t, de őszintén szólva jóval lassabb tempójú dalok születtek, mint amilyet szerettünk volna az elején" - nyilatkozta ezt Mike múlt ősszel. Az új R.E.M.-lemez ha a munkálatok tervszerűen haladnak, még idén ősszel napvilágot fog látni.

Hétfőn pedig egy óriási megtiszteltetésben lesz részük, hiszen aznap kerülnek beiktatásra a New York-i Rock And Roll Hall Of Fame-be, méghozzá a Pearl Jam-énekes Eddie Vedder segédletével. A ceremónián fel is fognak lépni, az alkalom tiszteletére a 1997-ben visszavonulót fújt régi dobosuk, Bill Berry közreműködésével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről