Újra eredeti felállásban lépett fel az R.E.M.

Vágólapra másolva!
A kultikus alternatív zenekarként induló R.E.M. rég nem látott eredeti felállásában zenélt a múlt hétvégén egy amerikai bowlingbárban. A csapat egyik technikusuk esküvőjén tűnt fel meglepetésként, hogy az estére felbérelt zenészeket váltva adjon egy rögtönzött koncertet.
Vágólapra másolva!

Múlt szombaton az R.E.M. szülővárosában, az amerikai Athensben okozott életre szóló élményt egy 300 fős társaságnak. A mulatság tulajdonképpen a zenekar turnécsapatának egyik tagjának lagzija volt, melyet egy bowlingbárban tartottak, ahol az alkalomra fizetett zenészek pihenője alatt az R.E.M. eredeti felállásának tagjai lecsaptak a hangszerekre, és rázendítettek. Ez volt a dobos, Bill Berry 1997-es távozása óta a második alkalom, hogy az első formáció együtt muzsikált.

"Senki sem tudta, hogy valóban meg fog történni" - mesélte a bár tulajdonosa, Ed Connolly a Billboard.com-nak. A tulaj szerint semmit sem tudtak biztosan előre, mert nem tudták, hogy Bill valóban ott lesz-e és beszáll-e a meglepetésbe. Arról nem is beszélve, hogy az mai napig titok, hogy tudtak-e próbálni a rendhagyó fellépés előtt, mert ha igen, azt alaposan titokban tartották. Mindenesetre a meglepetés tökéletesen sikerült: mikor az énekes, Stipe belekezdett az első dalba, a résztvevők még fel sem fogták, mi történik.

"El sem hittem. Meg voltam babonázva. Hallottam a beszámolást, majd a Sitting Still-t" - emlékszik vissza Connolly. A zenekar elsősorban a régi, klasszikus kedvenceket játszotta, így felcsendült a Don't Go Back To Rockville, a Begin The Begin, a The One I Love, a Permanent Vacation és a Radio Free Europe is. A színpadtechnika ugyan meglehetősen minimális volt (három diszkógömb szolgáltatta az összes speciális fényeffektust), felvenni, úgy látszik, mégsem felejtették el a produkciót, ugyanis a tulaj már úgy nyilatkozott, hogy ha az R.E.M. menedzserének nincs ellenére, ő benne lenne, hogy piacra dobják az élő hanganyagot.