Vágólapra másolva!
Két év után, idén új albummal jelentkezik a White Stripes. A duó hivatalos weboldalán tudatta, hogy a stúdiómunkák végén járnak és hamarosan boltokban a hatodik soralbumuk, az Icky Thump.
Vágólapra másolva!

Több hónapos pihenés és szóló projektek után a White Stripes hatodik stúdióalbuma, az Icky Thump címre hallgató anyag még az idén napvilágot lát, adta hírül a duó a hivatalos honlapján. A White-testvérek nemrégiben fejezték be az album felvételét és jelenleg az anyag keverési munkálatai zajlanak. A 2005-ös Get Behind Me Satan-album folytatása még idén boltokba kerül, de pontos megjelenési dátumról nem tudni. "Megpróbáljuk minél hamarabb kihozni az anyagot, már amennyire a kiadói feltételek meglesznek" - írták a weboldalukon. Ez egyébként az együttes rendkívül gyors munkatempóját ismerve, egyáltalán nem lehetetlen, hiszen legutóbbi albumát is mindössze két hét alatt rögzítette.

Mint ismeretes, a detroiti duó eredeti lemezkiadója, a V2 több esztendős deficit után, év elején bejelentette, hogy a fizikális hanghordozók gyártását beszünteti és mint katalóguskiadó kíván megmaradni, ennek következtében amerikai irodájából munkatársainak többségétől megvált, a művészei pedig - köztük Moby és a White Stripes - a tengerentúlon kiadó nélkül maradtak. Így a White Stripes is új kiadó után volt kénytelen nézni, végül aztán a Warner Bros. szerződtette.

Jack és Meg White három hetet töltött a Nashville-i Blackbird Stúdióban, hogy az albumot rögzítsék. A végeredmény egy részét, egy dalt, az I'm Slowly Turning Into You c. felvételt már a honlapjukra feltették, bár némi változtatással: a zene egy részét nyolcvanas évekbeli zongora samplerekre cserélték ki, csak hogy elkerüljék a dallopás vádját. Mindeközebn már több dal címét is elárulták, így megtalálhatók lesznek az új korongon a Catch Hell Blues, a Little Cream Soda vagy a You Don't Know What Love Is (You Just Do What You're Told) című szerzemények is.

Idén koncertekben sem lesz hiányuk a White Stripes rajongóinak, a zenekar számos fesztiválon tiszteletét teszi majd, de önálló turnéra is készülnek az Icky Thump anyagával. A Raconteurs, Jack White múlt évben debütált új bandája ebben az esztendőben viszont pihenni lesz kénytelen, hiszen egy év után újra a White Stripes kerül előtérbe. A blues és a rock sajátosan minimalista keverékével feltűnő White Stripes 2001-ben került a figyelem középpontjába, és azóta a legelismertebb és -népszerűbb mai zenekarok egyike lett.