Meg szeretne újulni a Linkin Park

Vágólapra másolva!
A Linkin Park hamarosan új, a tervek szerint a megszokottól eltérő hangzású lemezzel jelentkezik és ezt követően egy világkörüli turnéra is indul, mely Európa számos nagyvárosát is érinteni fogja. A még cím nélküli anyag producere nem más mint Rick Rubin, aki párhuzamosan az új Metallica-korongon is dolgozik, és a zenekar reményei szerint a nu-metáltól menekülő Linkin Parknak is új fazont szab majd.
Vágólapra másolva!

Májusban érkezik a Linkin Park harmadik stúdióalbuma, melynek címét még nem árulták el, de az első maxis dal pár héten belül hallható lesz. A zenekar segítőtársa az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb rock-metál zenei producere, Rick Rubin lesz, aki történetesen az új Metallica lemezen is bábáskodik. Amennyire az előzetes információknak hinni lehet, a Linkin Park újítani szeretne, a lejárt nu-metál világából némileg kitörni, de közben mindenképpen megtartva a jellegzetes Linkin Park hangzást, legalábbis így nyilatkozott múlt ősszel az akkor már formálódó anyagról az MTV-nek Chester Bennington.

A csapat a hírek szerint egyébként nem kevés új dalt hozott össze az elmúlt időszak alatt, állítólag 120 dal közül választottak ki 17 szerzeményt, melyet kellően erősnek tartottak az új albumhoz. Rick Rubin producerről pedig már most ódákat zengenek a tagok, főleg Mike Shinoda: "Amit igazán szeretünk benne, hogy teljesen kiszámíthatatlan. Meghallgat egy dalt és szinte a semmiből jön egy olyan ötlete, ami lehet, hogy elsőre totál értelmetlennek tűnik, de aztán kiderül, hogy valami óriásit dob a dalon" - nyilatkozta.

A tervek szerint a lemez megjelenésével szinte egyidőben turnéra indul a csapat, és a nyári dátumokat időközben már hivatalossá is tették, melyek között magyar helyszín nem szerepel, de jó pár közeli ország fesztiválszínpadján fel fog tűnni a banda. Így a Rock Am Ringen, a Download Fesztiválon, a Nova Rock Fesztiválon Nickelsdorfban, de Prágában és a lengyeleknél - itt a Pearl Jam vendégeként - is tiszteletüket teszik. A Linkin Park utoljára négy évvel ezelőtt jelentett meg új stúdióalbumot, a 2003-as Meteora nem kevesebb mint 10 millió példányban talált gazdára világszerte.