Azonnali adakozásra szólít fel a Linkin Park

Vágólapra másolva!
A Linkin Park tagjait is sokkolta a délkelet-ázsiai szőkőár, de ők nem elégedtek meg a szomorkás sóhajtozással: az amerikai Vöröskereszttel szövetkezve komoly pénzalapot hoztak létre, hogy segítsenek az áldozatok családtagjain.
Vágólapra másolva!

A Linkin Park tagjai máris egy 100 ezer dolláros (körülbelül 17,5 millió forintos) összeggel indítottak - írja az MTV News. A banda célja, hogy az amerikai Vöröskereszttel szövetkezve minél több zenerajongó és együttes, előadó figyelmét felhívja a tragédiára, hogy kövessék az ő példájukat.

"Mint együttes, mi azon vagyunk, hogy segítsünk, ehhez azonban nagyobb erőfeszítésre lesz szükség, egyrészt a mi rajongóink, másrészt más zenészek részéről. Ha valamelyik rajongónk csak tíz dollárt tud adni, már az is segítség. Minél hamarabb megteszi, annál jobb" - magyarázta a banda gitárosa, Brad Delson. Úgy látja, hogy az Egyesült Államokban sokan nem érzik, hogy a szökőárnak közvetlen kihatása lenne a helyi dolgokra - ennek ellenére segíteni kell.

"Minél többet tudunk tenni, minél gyorsabban tudunk cselekedni, annál több életet tudunk megmenteni. Nyilvánvaló, hogy iszonyatos és példátlan veszteségek vannak. De nagyon sok ember fog meghalni azért, mert hajléktalan maradt, vagy éppen a vízhiány és a járványok miatt" - tette hozzá, utalva a WHO szakértőinek megállapításaira, mely szerint a környéken a tiszta víz hiánya, a rendes élet feltételeinek eltűnése különféle járványokat indíthat el.

"Ez az egész egy verseny az idővel" - sürgette adakozásra Delson az együttes híveit és más zenészeket, majd megemlékezett az idei, júniusi koncertről, amit a banda a bangkoki Impact Arénában adott, szabadtéren. "Ragyogó show volt és azóta sem feledtem a thai emberek és a délkelet-ázsiai népek vendégszeretetét. Csak annyit mondhatok, hogy ott az emberek nagyon szívesen fogadtak minket, így remélem, hogy ezzel az erőfeszítéssel tudunk segíteni egy kicsit" - közölte a gitáros.

Forrás: Red Dot

Időközben 80 ezer fölé nőtt a délkelet-ázsiai cunami áldozatainak száma. A helyi hatóságok igyekeznek gyorsan eltemetni a halottakat a járványok megelőzése érdekében. A világ országai és a nemzetközi szervezetek növelik a segélyek mennyiségét. Kofi Annan ENSZ-főtitkár szerint nem kizárt, hogy 100 ezer közelében lesz az elhunytak végleges száma.