Fejbe lőtték Eminem legjobb barátját

Vágólapra másolva!
Az Eminem sikereire épülő, többnyire támogatásával turnézó D-12 rapformáció első embere, Proof kedd hajnalban kapott halálos fejlövést egy detroiti klubban. Az Eminem legjobb barátjaként ismert rapper esete az éppen tíz éve meggyilkolt 2Pac-éra emlékeztet. 
Vágólapra másolva!

A sors különös fintora, hogy Proof a mostanihoz hasonló körülmények között lelte halálát a Like Toy Soilders című Eminem-klipben, ahol még a forgatókönyv szerint érte a lövés. A dal lírai levezetője a rivális rapperek közötti békekötés vágyaként született - a videón eközben a rapsztár temetését láthatjuk.

Proofot a klipforgatáson kívül más szálak is fűzték Eminemhez: bár a kilencvenes évek végén szólóban is egész komoly eredményeket ért el, nemzetközi sikerre csak Eminem D-12 nevű csapatával tett szert. Sokak szerint az említett banda csak amolyan hobbizenekar volt, de Proof tavalyi szólólemezével (Searching For Jerry Garcia) a kétkedőket is meggyőzte tehetségéről.

Utolsó éjszakáját az Eminem-filmből ismert Eight Mile környékén töltötte a sztár. Ez a Detroit és az északi külvárosok között húzódó határvonalat jelenti - itt található a CCC klub is, ahol a rapsztár halálát okozó vita kirobbant. A lövöldözés másik sebesültje, egy harmincöt éves férfi, súlyos fejlövéssel ugyan, de túlélte az incidenst.