Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyarországra is jön jövőre a Genesis

Vágólapra másolva!
Jó pár éves szünet után, jövőre újra koncertezik a brit art rock egyik meghatározó együttese, méghozzá Phil Collinsszal a mikrofon mögött. A tervek szerint 2007. június 20-án Budapestre is ellátogatnak.
Vágólapra másolva!

A 2007-es turné tizenöt éve a jól ismert trió (Phil Collins - ének, Mike Rutherford - gitár és Tony Banks - billentyűs hangszerek) első koncertsorozata lesz. A Turn It On Again címet kapott turné keretében a banda bejárja Európa tizenkét országát: június 11-én Finnországban kezdenek, és július 14-én Olaszországban zárják az utat. Nekünk, magyaroknak külön jó hír, hogy a zenekar honlapján azt ígéri, 2007. június 20-án a Puskás Ferenc Stadionban fog fellépni.

A turnénak azok a rajongók is örülhetnek, akik nem jutnak be egyik koncertre sem, hiszen az EMI a 2007-es év során újra kiadja a Genesis tizennégy stúdióalbumát, természetesen újrakeverve a számokat, feljavítva ezzel a hangminőséget.

A Genesis egyébként ez évben ünnepli negyvenedik születésnapját: 1966-ban alakult, Rutherford és Banks mellett Peter Gabriel és Anthony Phillips játszottak még az eredeti csapatban. A korábbi gyerekszínész, Collins csak később csatlakozott a bandához, de annyira jól beilleszkedett, hogy a későbbi generációnak - akik nem ismerték Gabrielt - már ő jelentette a Genesis lelkét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről