Bizonytalan a Genesis jövője

Vágólapra másolva!
Phil Collins kétli, hogy valaha is összeáll a Genesis, mert ő biztos, hogy nem veszi a fáradságot ahhoz, hogy összehozza a zenekart, írja a WENN. Az énekes-dobos elmondta, hogy már olyan régóta dolgozik egyedül, hogy nem biztos, hogy vállalná a közös munka terhét.
Vágólapra másolva!

"Boldog lennék, ha újra összeállnánk, de csak akkor, ha nem nekem kell megszerveznem. Nem akarok az az ember lenni, aki összetelefonálja az embereket, és megszervezi a próbák idejét, és helyszínét. Mindenesetre, ha összejönne a dolog mind a régi, mind az új lemezekről játszanánk dalokat. Amikor az emberek azt mondják, hogy a régi dalokat jobban szerették, mindig azt mondom, hogy azért van ez így, mert nosztalgiáznak. Jól érezték magukat annak idején, és ezért szeretik azokat a slágereket jobban" - elmélkedett a volt frontember.

A Genesis 1966-ban alakult, majd tíz évre rá kivált a zenekarból a szellemi vezér, a fuvolán is jeleskedő énekes, Peter Gabriel - mert egyes vélemények szerint nemigen tudta megvalósítani saját ötleteit a csapattal. Őt Phil Collins helyettesítette, ami idővel stílusváltást is eredményezett. A nyolcvanas évektől kezdve a legnagyobbak között emlegetik őket (Invisible Touch, We Can't Dance, The Way We Walk), Magyarországon is koncerteztek.