Újra együtt Björk régi zenekara, a Sugarcubes

Vágólapra másolva!
A legendás izlandi alternatív rockzenekar megalakulása 20. évfordulójára áll össze újra, jelentette be az együttes egykori énekesnője, Björk. A Sugarcubes egyelőre csak egy koncert erejéig lesz látható, folytatásról egyelőre nincs szó.
Vágólapra másolva!

A közlemény Björk honlapján jelent meg, megerősítve az újjáalakulásról szóló pletykákat, melyek már hetek óta terjedtek különböző internetes zeneoldalakon. A Sugarcubes november 17-én lép fel Reykjavíkban, annak apropóján, hogy éppen húsz évvel ezelőtt alakult meg.

A koncert teljes bevételét a zenekar egyik alapítójának, Einar Örn Benediktssonnak a Smekkleysa SM nevű nonprofit lemezkiadója kapja meg majd. A kiadónál jelentek meg a Sugarcubes legelső kiadványai, és más híressé vált izlandi együttesek - például a Sigur Rós - is itt kezdték pályafutásukat. További koncertekről a zenekar nem nyilatkozott, de nem is kizárt.

A Sugarcubes az első olyan izlandi együttes volt, amely nemzetközi szinten is ismertté vált, és az 1988-as Life's Too Good című bemutatkozó albuma listákra került Amerikában és Nagy-Britanniában is. A zenekar további két albuma már kevésbé kapott jó kritikákat, és végül az együttesen belüli feszültségek következtében a Sugarcubes 1992-ben feloszlott. A karizmatikus énekesnő, Björk egy évvel később rendkívül sikeres szólókarriert kezdett, és azóta is tartja a helyét a nemzetközi sztárok között.