India, Wales és Kanada hete a listákon

Vágólapra másolva!
Egyaránt harmadik korongjával ért a csúcsra karrierje során először a heti slágerlistákon két előadó. Amerikában a neo soul énekesnő, India.Arie, míg a szigetországban a Lostprophets nevű walesi rockcsapat került egyből az élre. A németeknél egy kanadai banda debütált az első helyen, nálunk továbbra is Rúzsa Magdolna a nyerő.
Vágólapra másolva!

Az Államokban Nelly Furtado után újabb énekesnő kezdett a csúcson harmadik nagylemezével. Ezúttal a Grammy-díjas India.Arie nyitott az első helyen Testimony: Vol. 1, Life & Relationship című anyagával. A neo soul-R&B műfajban utazó afro-amerikai dalszerző-énekesnő bemutatkozó albuma öt éve jelent meg Acoustic Soul címmel, és 2 millió példányt értékesítettek belőle a tengerentúlon. A denveri énekesnő nem várt sokáig a folytatással, már a következő ősszel a boltokba került második lemeze, amely két Grammy-díjat is nyert. Tavaly Stevie Wonder A Time to Love című nagylemezén hallhattuk, ahol a címadó dalban énekel duettet az énekessel, míg a háttérben Sir Paul McCartney gitárjátéka hallható. Az énekesnő tavaly What About the Child címmel írt egy dalt, melyet a világhálón lehetett megvásárolni 1 dollárért, amivel a Katrina és Rita hurrikán gyermekáldozatait támogatták. Az új nagylemezről az I Am Not My Hair című felvétel került elsőként a listákra, melyben Akon is besegít. Az albumon vendégművészként feltűnik még Bonnie Raitt is.

A második helyet szintén egy új belépő, a Dashboard Confessional nevű floridai emo zenekar szerezte meg ötödik, Dusk and Summer című nagylemezével. A zenekart Chris Carrabba hívta életre még 1999-ben, először csak mint külön egyszemélyes project Further Seems Forever nevű punkbandája melett, később vált teljes zenekarrá. 2003-ban megjelent nagylemezükkel, mely A Mark. A Mission. A Brand. A Scar címmel került a boltokba, szintén a második helyet szerezték meg. 2004-ben a Shrek 2 és a Spider-Man 2 filmzenealbumokra is felkerült egy-egy szerzeményük. A mostani lemez két producere Daniel Lanois és Don Gilmore volt. Előbbi Peter Gabriellel, a U2-val és Bob Dylan-nel dolgozott együtt, míg utóbbi a Linkin Park albumainál segített be. A lemezen hallható egy duett a Counting Crows énekesével, Adam Duritz-cal is, első dalként azonban a Don't Wait című szerzemény került a listákra.

A múlt heti első helyről Nelly Furtado a harmadikra esett vissza. A Hot 100-on azonban megőrizte a No. 1 pozíciót a Promiscuous című dallal. A Top 10-be újra visszatért hetekkel ezelőtti csúcspozíciójába Rihanna nagylemeze. A barbadosi énekesnő következő dalnak a We Ride című dalt választja nagylemezéről, mivel az iTunes tanúsága szerint az SOS és az Unfaithful után ez a harmadik legtöbbet letöltött szerzemény új korongjáról. Szintén újra a tízes mezőnyben található a Rascal Flatts legújabb albuma.

Forrás: www.dashboardconfessional.com

Dashboard Confessional


A húszas táborban ugyancsak két új lemez kezdett. Tizenharmadikként a bluesgitáros Buddy Guy lánya, a chicagói rapperhölgy, Shawnna indított második, Block Music című albumával. Az eredetileg Rashawnna Guy néven született előadó korábban az Infamous Syndicate nevű chicagói rapduó tagja volt, majd Ludacris kiadója szerződtette, így nem csoda, hogy 2003 végén a Stand Up című Ludacris dalban közreműködve a Hot 100 csúcsát is megjárta. Első önálló albuma a következő évben jelent meg, és eddigi legnagyobb sikere a Gettin' Some című dala volt. Szokás szerint számos sztár is közreműködik még az albumon: így Shawnna édesapja, továbbá Ludacris és Bobby Valentino is. Érdekesség, hogy Kanye West Gold Digger című listavezető felvétele eredetileg Shawnna bemutatkozó albumára készült.

A tizenhatodik helyen a countrysztár Hank Williams Jr. debütált That's How They Do It in Dixie: The Essential Collection című válogatásalbumával. Az énekes sokáig a legendás countryzenész édesapja árnyékában állt, de már rég kivívta elismerést, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy idén neki ítélték a Johnny Cash Visionary díjat, melyet a CMT díjátadóján vehetett át. Ezzel olyan előadók sorához csatlakozott, mint a névadó Johnny Cash, Loretta Lynn vagy a Dixie Chicks. A most megjelent best of lemezen tíz klasszikus szerzeménye mellett két új dal is található. A Top 20-ban javított még a rapper Yung Joc albuma, akinek már második dala, az I Know You See It került fel a Hot 100-ra, valamint a Pussycat Dolls nagylemeze.

A huszonötödik helyen egy újabb countrylemez debütált, Julie Roberts Men & Mascara című második albuma, amely két évvel az énekesnő bemutatkozása után került a boltokba. Julie Roberts ezen az albumon a Saving Jane nevű csapat Girl Next Door című dalát is feldolgozta.

Forrás: Red Dot

Dogg Pound


Három hellyel lejjebb egy egykori legendás rapcsapat, a Dogg Pound tért vissza a listára Cali Iz Active című albumával. A banda eredetileg trióként indult, három tagja Snopp Dogg, Kurupt (Ricardo Brown) és Snoop unokatestvére, Daz Dillinger (Delmar Arnaud) volt. Mikor Snoop szólólemeze megjelent, a két fennmaradó tag duóként folytatta tovább, és olyan előadók albumain szerepeltek, mint Dr. Dre vagy az akkor még Snoop Doggy Doggként ismert Calvin Broadus. Még a Született gyilkosok (Natural Born Killers) és a Murder Was the Case filmzenealbumain is feltűntek. Első önálló lemezük 1995-ben jelent meg Dogg Food címmel és egyből a lista élén nyitott, míg Daz később 2Pac All Eyez on Me című albumán producerként is feltűnt. Később mindketten elhagyták a kiadót és szólóban próbálkoztak, nem túl sok sikerrel, és a viszonyuk is megromlott. A fegyverszünetre tavaly került sor, mikor Snoop kezdeményezésére a felek újra szóba álltak egymással (Snoop célja az volt, hogy a nyugati rappereket ismét egyesítse). Ennek eredményeképp jelent meg most az új nagylemez, melynek a címadó dalához készült videoklipben olyan nagy nyugati parti rapperek tűnnek fel, mint Ice Cube, Warren G, B-Real a Cypress Hillből vagy a Dilated Peoples. A lemezen hallható még David Banner, Diddy és Paul Wall is.

A briteknél első helyen nyitó Lostprophets Liberation Transmission című albuma a harmincharmadik helyen debütált, korábbi nagylemezükhöz hasonlóan. Erről a Rooftops (A Liberation Broadcast) című dal a Billboard rocklistáin szerepel. Harmincnegyedikként a reggaetón irányzat egyik úttörőjének tartott Héctor "El Father" Bambino Los Rompe Discotekas című albuma nyitott. A Puerto Rico-i előadó korábban a Héctor y Tito duó tagja volt, majd szólókarrierbe kezdett. 2005 közepén leszerződött Jay-Z kiadójához, amely nagymértékben elősegítette ismertté válását az angol nyelvű piacon. A Here We Go Yo című dal a Billboard latin listáján hódít, amelyben El Presidente néven maga Jay-Z is rappel. Az utolsó új belépő az ötvenes mezőnyben a negyvenegyedik helyen kezdő rapper, Ray Cash albuma. Az eredetileg Wardell Raymond Cheeks néven született előadó Cleveland-ből származik. C.O.D.: Cash on Delivery című anyagáról a Sex Appeal és a Bumpin ' My Music című dalok váltak nagy sikerré már az album megjelenése előtt.

A Hot 100-on a Gnarls Barkley Crazy-je már a harmadik helyen áll, míg a legmagasabb új belépő az idei American Idol tehetségkutató műsor második helyezettje, Katharine McPhee nevéhez fűződik. Ő az Oz, a nagy varázsló című filmből ismert Somewhere Over the Rainbow-val kezdett a tizenkettedik helyen. Rajta kívül Jessica Simpson és Corinne Bailey Rae is felkerült a listára.