Boy George megúszta a börtönt

Vágólapra másolva!
Az énekest bűnösnek találták ugyan, de a legsúlyosabb vádpontban - kábítószer birtoklásában - ártatlannak bizonyult. A verdikt közmunka és pénzbírság a rendőrség téves riasztásáért.
Vágólapra másolva!

A 44 éves énekest (eredeti nevén George O'Dowdot) 2005. október 7-én tartóztatták le, miután egy rablást akart bejelenteni, majd a helyszínre érkező hatóságok a helyiség átvizsgálása során bukkantak a számítógép mellett felejtett három és fél gramm kokainra. Az ügy tárgyalására szerdán került sor New Yorkban.

Ha bebizonyosodott volna a drogbirtoklás vádja, akkor Boy George akár öt és fél éves börtönbüntetést is kaphatott volna. A bíróság azonban azzal a feltétellel, hogy elvonókúrán vesz részt Nagy-Britanniában, felmentette az énekest.

Megbüntették viszont a rendőrség téves riasztása miatt, ezért 1000 dollár büntetést kell fizetnie, valamint még 160 dollárt a bírósági költségekre. Ezenkívül öt nap közösségi munkára is ítélték. "Ön kihívta a rendőrséget, és közölte velük, hogy betörtek az ön lakásába, amikor jól tudta, hogy a lakásba nem törtek be" - szembesítette a tényekkel az énekest Anthony Ferrarar bíró.

Boy George - aki mostanság DJ-ként lép fel - az ügy nyilvánosságra kerülése óta az ártatlanságát hangsúlyozta, és a tárgyalás utáni közleményében jelezte, hogy az elvonókúra végeztével vissza kíván térni New Yorkba.