Görög siker az Eurovíziós dalfesztiválon

Vágólapra másolva!
A legesélyesebbnek tartott versenyző, a Görögországot képviselő Helena nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivál kijevi döntőjét. A nagy reményekkel induló NOX végül a 12. helyen végzett.
Vágólapra másolva!

39 ország tévénézőinek szavazása alapján a görög Helena Paparizou nyerte az Eurovíziós dalfesztivál kijevi döntőjét. Az előzetesen is nagy esélyes énekesnő tekintélyes, 38 pontos előnyt vert a második helyezett máltai produkcióra.

A 24 résztvevős szombat esti döntőt a magyar színeket képviselő NOX indította, amely az esemény hivatalos honlapja szerint igazán remek kezdés volt, ám végül volt 11 olyan produkció is, amely az európai tévénézőknek jobban tetszett.

Ilyen volt az elsőrangú koreográfiával is készülő Helena mellett a máltai énekesnő, Chiara hatásos balladája, illetve a végül harmadik helyen végző román Luminita.

Miután valamennyi produkcióra sor került a kijevi Sportpalotában, a világszerte ismert ukrán ökölvívók, a Klicsko testvérek, Vitalij és Vlagyimir nyitották meg a szavazást, amelynek végén a görögök örülhettek.