Közeleg a Karácsony - a lemezlistákon is

Vágólapra másolva!
Egyre több karácsonyi témájú album, válogatáslemez, vagy balladákat tartalmazó hanghordozó kerül fel a slágerlistákra az ünnepek közeledtével. A dalokat hallhatjuk Megasztároktól, klasszikus előadásban, jazzesen vagy akár magától a Mikulástól. Remélhetőleg mindenki megtalálja a számára legélvezhetőbbet.
Vágólapra másolva!

Amerikában visszakerült az élre a NOW That's What I Call Music! válogatás-széria huszadik darabja, amelyen az elmúlt pár hónap ismert rap, pop és rock dalait hallhatja a vásárló. Második helyen kezdett, a sokak által Usherhez vagy Marióhoz hasonlított, fiatal R&B-énekes, Chris Brown saját nevére keresztelt albumával. A még csak tizenhat éves virginai srác, negyedik hete vezeti a Hot 100 listát Run It! című dalával. Felugrott a harmadik pozícióba Carrie Underwood és a Some Hearts. A legújabb American Idol, a december 6-án, Las Vegasban megtartott Billboard Music Awards-on három kategóriában vehette át a győztesnek járó díjat.

A Billboard díjátadóról szintén három trófeával távozó Shakira albuma nyitott az ötödik helyen. A kolumbiai énekesnő, idei spanyol nyelvű korongja után, most újra angolul énekli dalait az Oral Fixation Vol. 2. című lemezén, amelyen egy dalban még Carlos Santana is közreműködik. Enya két helyezést javított a múlt héthez képest, ami dalai hangvételében a karácsony közeledtével egyáltalán nem meglepő. Őt követi Mariah Carey egyet visszacsúszva, aki a fent említett gálán, ötször örülhetett az adott kategória győzteseként, emellett nyolc jelölésével egyik nagy favoritja a február 8-án tartandó Grammy díjátadónak. A négyes "női blokkot" Madonna lemeze zárja, négy helyet esve. A Nickelback visszatért az első tízbe, a közben már platinalemezzé érett All the Right Reasons-szal. A múlt heti első helyezett, a System of a Down, kilenc helyet zuhanva a tizedik.

Visszatért a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legsikeresebb ausztrál zenekara, az INXS. Az énekes, Michael Hutchence 1997-ben bekövetkezett tragikus halála óta, sokáig keresték a megfelelő frontembert, akit végül a kanadai J.D. Fortune személyében találtak meg. A CBS amerikai TV-csatorna nyáron, tizenkét héten keresztül sugározta a Rock Star: INXS című vetélkedőjét, amelyben a zenekar kereste az új énekest. A Switch című album a tizenhetedik helyen kezdett. Ez egy hellyel jobb, mint otthon, Ausztráliában.

Az első húsz közé visszatért az Il Divo karácsonyi albuma és már Diana Krall ünnepi dalait is itt találhatjuk. Az ötvenes mezőny egyetlen új belépője a Dave Matthews Band Weekend on the Rocks című albuma. A kétlemezes, DVD-vel is kiegészített anyagot szeptember 9 és 12 között rögzítették a coloradói Red Rocks Amphitheatrumban. A zenekar májusban a lista élén kezdett Stand Up című korongjával. A heti lista többi előrelépője, mind karácsonyi jellegű lemez. Ezen kívül, az amerikai mozikban futó Rent musical filmzene albumai javítottak jelentősebben. Végül, az idén, Angliában hatalmas sikereket elért James Blunt Back to Bedlam-jének is sikerült betörnie a tengerentúlon, a legjobb száz album közé.