Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Courtney Love: megint a drogok

Vágólapra másolva!
A botrányokkal tarkított életű énekesnőt idén már másodszor ítélik el drogozás miatt. Ez alkalommal fél év börtönt szabtak ki rá, amit megúszhat egy sikeres rehabilitációval.
Vágólapra másolva!

A néhai rocksztár, Kurt Cobain egykori felesége sem él egyszerűbb életet, mint amilyen a Nirvana frontemberének volt. Courtney Love-ot már többször kapták drogozáson, de egyéb ügyekben is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Jelenleg már három folyó bírósági ügye van, de egyelőre megúszta börtön nélkül, habár most újabb fél évet szabtak ki rá. A 180 napos ítéletet egy Los Angeles-i bíró mondta ki felette, de bizakodónak tűnt az énekesnő gyógyulását illetően, és hagyta, hogy a büntetés leülése helyett folytassa (vagy inkább újra kezdje) drogrehabilitációs programját.

Idén azért kellett már részt vennie hasonló kezelésen, mert tavaly májusban kokain fogyasztása miatt kapták el. Azután ez év februárjában ismét próbaidőt kapott egy másik 2004-es ügy kapcsán, mikor egy énekesnőt, Kristin Kinget bántalmazta volt fiúja lakásán. Februári feltételes szabadlábra helyezésének nyomatékosított feltétele volt, hogy nem nyúlhat drogokhoz, de még ugyanabban a hónapban elkapták Beverly Hillsben, mert Oxycontint (egy erős fájdalomcsillapítót) találtak nála. Mindezek után júliusban egy hollywoodi hotelből vitték kórházba, amikor megint csak drog hatása alatt volt.

Ugyan ilyen előélettel, már gyanítható, hogy nem lesz egyszerű a leszokás, de a most ítélkező bíró bizakodó volt, és azt mondta, szerinte Love már tett lépéseket gyógyulása útján. "Időre van szüksége, hogy befejezze a rehabilitációt. Ez a bíró meg fogja neki adni erre az időt és a lehetőséget" - nyilatkozta a meghallgatás után Love ügyvédje, Howard Weitzman, majd hozzátette, hogy ő is hisz abban, hogy ez sikerülni fog neki. Végül is az énekesnő próbaidejét meghosszabbították 2007. márciusáig, de csak azzal a feltétellel, hogy közben folyamatosan teszteknek veti alá magát, és még idén novemberben jelentést kérnek állapotáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről