A Franz Ferdinand más színekben folytatja

Vágólapra másolva!
A 2004-es esztendő egyik legnagyobb sikerű brit zenekara, a Franz Ferdinand nem pihent sokáig a babérjain és már el is készítette második albumát, amely várhatóan október elején kerül majd a boltokba. A lemezt beharangozni hivatott első dalt majd szeptember 19-én vehetik meg a rajongók.
Vágólapra másolva!

A négytagú skót együttes az énekes Alex Kapranos saját házi stúdiójában Rich Costey producer (Muse, The Mars Volta, Audioslave, Bloc Party) irányításával vette fel az új anyag legnagyobb részét, majd New Yorkban végezték az album utómunkálatait. A lemez - amely a bemutatkozó albumhoz hasonlóan a zenekar nevét viseli majd és csak színeiben tér el elődjétől - október 3-án lát napvilágot, míg a beharangozó dal - Do You Want To címmel - szeptemberben jelenik meg.

Mint az ismeretes, a Franz Ferdinand az idei Sziget fesztivál Nagyszínpadán is fellép majd augusztus 14-én. A koncerten már minden bizonnyal ízelítőt kapunk a friss lemez dalaiból is. Az új albumra egyébként - a Rolling Stone-ban megjelent interjú szerint - Bob Dylan volt a legnagyobb hatással, akinek a dalszerzési módszereit Alex Kapranos is kölcsönvette a dalszövegek írása során.

A Do You Want To egyébként itthon augusztus 16-ától lesz hallható a Radio Café hullámhosszán, az új videóklipet pedig augusztus 22-től lehet majd megnézni az [origo] weboldalán.