A Franz Ferdinand Harry Potternek zenél

Vágólapra másolva!
A skót együttes írja a tervek szerint 2005 novemberében esedékes új Harry Potter-film zenéjét, sőt talán még rövid szerepet is játszhatnak a történetben.
Vágólapra másolva!

A Take Me Out előadói örömmel vették a felkérést, hogy szálljanak be a Harry Potter és a Tűz szekere című film elkészítésébe, amelyet mostanában forgatnak Skóciában.

"Megkértek, hogy írjunk pár zenét, van egy olyan részlet, amikor egy ronda csajokból álló zenekar játszik, és igen, úgy hiszem, a Franz Ferdinand zenekarból páran ott lesznek a rondák között. A Harry Potter-filmeket átjárja az izgalom és az ártatlanság. Tetszik, hogy van jó és rossz, és ez a fajta tisztaság, ami nagyon üdítően hat ránk" - mondta a Franz Ferdinand együttes tagja, Alex Kapranos, aki társaival együtt ősz elején megkapta a legjobb nagy-britanniai, illetve írországi albumnak járó Mercury Music-díjat.

A Franz Ferdinand az elmúlt hat hónapban a teljes ismeretlenségből a szigetország és a világ zenei élvonalába került, bemutatkozó albumukból megjelenése óta több mint egymillió darabot adtak el világszerte, koncertjeik mindenhol telt ház előtt zajlanak.

A korábbi győztesek közül is többen világsztárok, mint Ms Dynamite, aki a legfelkapottabb előadók közé tartozik, de vannak olyanok is mint, Talvin Singh és a Roni Size nevű zenekar, akik viszonylag ismeretlennek számítanak.