Mutasd a lemezeidet, megmondom, ki vagy!

Vágólapra másolva!
A Pop, csajok, satöbbi óta tudjuk, hogy bőven elég egyetlen pillantást bárki lemezgyűjteményére ahhoz, hogy felmérjük, kivel is van dolgunk. A zenei ízlés jóval több puszta hobbinál: barátságok bukhatnak el rajta, és persze a különböző zenei ízlés mentén szerveződő csoportoknak is hosszú történelmük van. Felnőtt emberek ugyan már ritkán veszik véresen komolyan az ilyesmit, mégis legtöbbünknek többet jelent a zenehallgatás a háttérben bekapcsolt rádiónál. Öt ismert embert kértünk meg arra, hogy engedjenek bepillantást magánéletük eme rejtett zugába, és osszák meg velünk kedvenc számaikhoz fűződő gondolataikat.
Vágólapra másolva!

1. Caramel - Szállok a dallal

Nem látok a mai magyar mezőnyben Caramelen kívül más olyan előadót, aki ilyen alázattal, tisztelettel viszonyulna a zenéhez. Nagy tehetség, akinek ráadásul minden szava őszinte, és nagyon örülök, hogy ő nyerte végül a Megasztár-t, a családom sok sms-sel járult hozzá a győzelemhez.

2. Queen - Take My Breath Away

Ez ugyan egy kevésbé ismert dal, mégis imádom középiskolás korom óta. Elsősorban azért, mert rendkívül eredeti módon beszél a szerelemről, és ez nemtől függetlenül, minden irányban érvényes. Ragyogóan mutatja meg, milyen az, amikor az embernek elfúl a lélegzete, én mindig kicsit szerelmes leszek újra, amikor hallom.

3. Don Williams - Listen To The Radio

Don Williams egy amerikai countryénekes, akinek teljesen véletlenszerűen ismertem meg három számát boldogult ifjúkoromban, méghozzá egy észak-európai autós körúton. A kocsiban találtunk egy ősrégi Polimer kazettát, és nem is tudtuk, ki énekli a számokat, évekkel később nyomoztam csak ki. A háromból ezt a dalt hallgattuk a legtöbbször, és egy férfiról meg egy nőről szól, akik együtt hallgatják a rádiót. Sajátos hangulata van, és szép emlékeket idéz bennem ez a dal is.

4. Máté Péter - Zene nélkül mit érek én?

A számot, gondolom, senkinek nem kell bemutatni, velem tavaly Gáspár Laci szerettette meg újra. Azóta is mindig ezt választom, ha karaoke-közelbe kerülök, mindenki más bosszúságára. Ez a dal tényleg mindent elmond arról, hogy mennyire fontos is az ember számára a zene.

5. Lindri - Cherhaja Cherhaja

Kissé szabálytalan leszek, mert ez egy egész lemez, de nem tudok róla csak egy dalt kiválasztani. Autentikus cigányzenéről van szó, és az albumon nagyszerűen egészítik ki egymást a különböző hangulatú dalok: a lassú, szép számokat például még tévés koromban gyakran használtuk riportok aláfestő zenéjeként, míg a gyorsabb számoktól önkéntelenül is beindul az ember lába, még akkor is, ha nem szeret táncolni.

+1 Diana King - I Say A Little Prayer

És még egy dal, amit nem volt szívem kihagyni. Az Álljon meg a nászmenet! című filmben hangzik el, és a Rupert Everett által játszott figura, George énekli el, majd az egész násznép csatlakozik hozzá. Giccses egy kicsit, jól tudom, de mégis szeretjük a feleségemmel, és maga a film is nagy kedvenc.