Viták közepette koncertezett Rómában a Queen

Vágólapra másolva!
Sokan nem nézték jó szemmel, hogy a Queen megtartotta római koncertjét, ugyanis egyes tisztségviselők a fellépés elhalasztását javasolták.
Vágólapra másolva!

Hétfő este a II. János Pált gyászoló Rómában lépett fel a Queen, amely Paul Rodgers énekessel kiegészülve turnézik Európában. A koncert előtt Guido Bertolaso, a pápa temetését felügyelő kormánybiztos megpróbálta lebeszélni a zenekart a fellépés megtartásáról.

"Nagyon rossz ízlésre vall, ha úgy döntenek, hogy megtartják a koncertet" - mondta Bertolaso, aki állítása szerint amúgy szereti a Queent.

"Véleményem szerint jobb lett volna, ha a történtek iránt érzett tiszteletből törlik a fellépést. Szerintem ebben a pillanatban, a gyász és az imák idején nem kellene koncertet tartani a városunkban - a mások érzéseit és hitét is tiszteletben kellene tartani" - adott hangot elégedetlenségének az olasz polgári védelmet is irányító kormánybiztos.

A Queen közleménye szerint az együttes a helyi hatóságokkal való egyeztetés után tartotta meg a koncertet, amelyen egyperces néma gyászszünettel adóztak II. János Pál emléke előtt.

Olaszországban minden sporteseményt elhalasztottak a hétvégén, és a mozik forgalma is nagymértékben csökkent a gyász hatására.

A két eredeti taggal felálló Queen április 23-án lép fel Budapesten.