Kávépótló a tökéletes ébredéshez

Vágólapra másolva!
Megjelenik a Forintos percek válogatássorozat következő része, immár Milliók reggelire címen. Ez a kiadvány is, az előzőekhez hasonlóan a Rádió Café Milliók reggelire (volt Forintos percek) című reggeli műsorának zenei világát igyekszik dokumentálni.
Vágólapra másolva!

2001 februárja óta volt hallható a 98,6 mhz-es frekvencián hétköznaponként a Forintos percek című gazdasági és pénzügyi hírmagazin, amelynek fontos alkotórésze volt a zene. 2003 őszén azonban a népszerű műsorvezető, Feyér Zoltán halálával lezárult egy korszak, és nem sokkal később a műsort is átnevezték Milliók reggelire címre.

Még Forintos percek néven két válogatáslemez is kijött korábban, és mindkettő a műsor zenei szerkesztőjének, Nestának a zenei ízlését tükrözte. Jelen válogatás viszont már a Milliók reggelire sorozat első állomása, és - a korábbi két albumhoz hasonlóan - ízléses zenei merítés, természetesen megint Nesta válogatásában.

"Jazz, funk, soul, latin, reggae, salsa, samba, ska, country, swing, újabb és régebbi darabok. Ez a lemez az utolsó 12 hónap terméséből válogat, SZUBJEKTÍVEN!" - szerepel a lemez borítóján, és a lemez sokrétűségére valóban senkinek nem lehet egy szava sem. Rachid Taha Clash-feldolgozásától kezdve Johnny Cash Cocaine Blues-án keresztül az ifjú zongorista, Jamie Cullum dzsesszesített Neptunes-átdolgozásáig csupa vállalható és kellemes dalt hallhatunk, melyek mind segíthetnek elviselni az ébredés sokak számára elviselhetetlen terhét.

Ha valamibe mindenáron bele akarnánk kötni, akkor az éppen az egzotikum talán túlzott hajszolása lehet, ami esetleg tovább erősítheti azt a tévhitet, hogy az a popzene, ami véletlenül nem jazz, nem rai, nem reggae és nem latin, de legalábbis nem franciául vagy spanyolul énekelnek benne, az már nem is férhet fel egy ilyen elit válogatásra. Bár Nesta éppen az ilyen piszkálódások kivédésére vállalta fel, hogy részrehajló a válogatás, ezért ezt a kis hiányérzetet is ugyanúgy tekinthetjük szubjektívnek.

Maradjunk tehát abban, hogy van egy jó kis lemez, gusztusos borítóval, bármikor hallgatható dalokkal, örüljünk hát neki.

Inkei Bence