Megcsappant Jacko rajongóinak száma

Vágólapra másolva!
A gyermekmolesztálási per vádlottja, Michael Jackson tegnap is megjelent a Santa Maria-i bíróságon, ahol tovább folyik az esküdtek kiválasztása. Rajongóinak csoportja várta, de a létszám immár megcsappant.
Vágólapra másolva!

Az amerikai popénekes ügyvédjével, Thomas Mesereau-val érkezett perének második napi esküdtválasztására a Santa Maria-i bíróságra 2005. február 1-jén. A 46 éves popsztárt tíz vádpontban érintett, köztük gyermek szexuális zaklatása és kiskorú elrablására tett kísérlet címén.

Az első nap talpig fehérben - mintegy ártatlanságát szimbolizálva - jelent meg a pop egykori királya a bíróságon, a második napon viszont már feketében érkezett.

Továbbra is számos szimpatizáns tanyázik az épület előtt, a Jacko-rajongók még kitartanak a kedvenc mellett, bár a számuk megcsappant: hétfőn még rengetegen voltak, keddre már száznál kevesebben.

Akárcsak hétfőn, Jackson vezető védőügyvéde ment ki elé a kocsihoz, és a szóvívőjével, valamint testőrökkel bekísérték őt, majd fémdetektoros vizsgálat után léphetett be a tárgyalóterembe.

A Reuters szerint kedden újabb kétszázötven lehetséges esküdtet hallhattak meg, de közülük sokat rögvest alkalmatlannak találtak. Vélhetően nem lesz könnyű megtalálni a minden szempontból megfelelő tizenkét esküdtet (és a nyolc helyettest), mert még a későbbiekben a vád és a védelem is szelektál közülük.

Forrás: MTI
A lányok még kitartanak

Ha a tizenöt éves fiú állításai igaznak bizonyulnak, és ha Jacksont mind a tíz vádpontban bűnösnek találják, akár 30 év börtönt is kiszabhat rá a bíróság. Sokan már a tíz évvel ezelőtti O. J. Simpson-perhez hasonlítják az esetet, több szakértő úgy véli, hogy ismét a fehér Amerika és a fekete lakosság küzd egymással. Arányosan több színes bőrű támogatja az elmúlt évtizedben látványosan kifehéredő Jackót, többen hisznek ártatlanságában, és nem csak a popsztár hírhedt apja, Joe Jackson beszél rasszizmusról az ügy kapcsán.

Szakértők szerint legalább hat hónapig elhúzódhat a per. A sajtó érdeklődését jelzi, hogy ezernél is több újságíró tudósít a helyszínről, akik a világ legváltozatosabb pontjáról érkeztek. Számítások szerint kétmilliárd ember figyeli az ügyet, hiszen Jackson neve (talán Madonnáé mellett) éppannyira ismert az Egyesült Államokban, mint Vietnamban, Kongóban vagy a Tonga-szigeteken.

Bővebben...