Stevie Wonder szerint eljött az idő

Vágólapra másolva!
Time 2 Love címen adja ki új nagylemezét, várhatóan májusban. Már hosszú ideje nem jelent meg stúdióalbuma.
Vágólapra másolva!

Stevie Wonder karrierje debütáló albuma óta majdhogynem töretlen. Nem mai darab, 1962-es a Tribute to Uncle Ray, majd 1963-as a The Jazz Soul Of Little Stevie - és még ugyanebben az évben két nagylemeze jött ki, amelyek után már felfigyeltek előadásmódjára, zenéjére. Több mint négy évtizedes pályafutása alatt 72 millió albumot adott el, 37 kislemeze lett első valamilyen Billboard-listán. 19 Grammy-díjjal, egy Golden Globe és Oscar-díjjal rendelkezik, valamint számos American Music Awards és Soul Train Music Awards alkalmával örülhetett. Megkapta a Polar-díjat, amelyet a zenei világ Nobel-díjának tartanak. Előadói sikerei mellett nem elhanyagolható, hogy hangszerelőként, producerként is a legjobbak közé tartozik.

Pályafutása során több mint harminc stúdióalbumot adott ki, melyek szinte kivétel nélkül mind a legendás Motown kiadónál jelentek meg. Karrierje során eddig olyan sztárokkal énekelt együtt, mint Paul McCartney vagy Elton John, nagy részben neki köszönhető, hogy az olyan tradicionálisan afroamerikai stílusok, mint a soul és az R&B, széles körben is elterjedhettek.

Bár 2004-re ígérte, hosszú idő után idén májusban a Time 2 Love című új albumával rukkol elő. "Legutóbb" 1995-ben jelent meg a Conversation Peace, amit egy két lemezen terpeszkedő koncertfelvétel követett (Natural Wonder - Osaka, Tel Aviv). 1999-ben még megjelent tőle egy négy cédés válogatás, az évezred lezárása végett, így régóta nem készített stúdiólemezt.

Az elmúlt négy évtized egyik legbefolyásosabb fekete zenésze (aki eredetileg Steveland Judkins néven született 1950-ben) 2001-ben újranősült, majd a szeptember 11-i terrortámadás után is hallatta hangját, akkor a Love's In Need Of Love Today című dalt vette fel a Take 6 együttessel, tisztelegvén a halottak emléke előtt. Örök optimizmusával, jólelkűségével és elkötelezettségével számos humanitárius ügyet szolgál - még a délkelet-ázsiai cunami kapcsán is hallani lehetett nevét.