Utcazenész verte át a világsajtót

Vágólapra másolva!
Átverte a sajtót az a Los Angelesben élő, utcazenészként kolduló brit énekes, aki azt terjesztette, hogy kétszemélyes R&B zenekarát szerződtette Eminem és 50 Cent. Csak egy kis hírverést szeretett volna.
Vágólapra másolva!

Több internetes lap is szó nélkül átvette a hírt, így például a teenmusic.com is beszámol róla, hogy mekkora szerencse érte a hajléktalanként tengődő zenészeket: a rapperek "a duó előadását hallva hezitálás nélkül szerződést ajánlottak" - írják. A brit páros vígan ecsetelte, hogy minő csoda esett meg velük: "Mi Londonban találkoztunk, majd átköltöztünk Los Angelesbe, hogy szerencsét próbáljunk. Még hajléktalanok is voltunk egy darabig, majd egy stricivel is együtt éltünk. Már elég közel voltunk azzal, hogy felhagyjunk az egésszel, de most végre történnek dolgok, köszönhetően Fifty-nek és Emnek" - nyilatkozták a napokban.

A brit The Sun című lapban csütörtökön jelent meg a hír, hogy a Tilda nevű zenekar - Grant Harvey és Daniel Brooker - egy Los Angeles-i utcán pénzt remélve zenélt, ahol felfigyelt rájuk Eminem és 50 Cent, és lemezszerződést ajánlottak fel nekik. A hírt gyorsan átvette a nemzetközi sajtó is, de végül Harvey elárulta, a sztori nem más, mint puszta kitaláció - írja a Wenn.

"Csak a nyilvánosság miatt találtuk ki a történetet. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen könnyen megy. Abszurd, hogy Eminem szerződtetne bennünket, de a sajtó bevette" - mondta az énekes.

A contactmusic is ír az esetről, megemlítve, hogy Grant egyszer már közel járt ahhoz, hogy neve valamivel ismertebb legyen a popvilágban. A lap úgy tudja, hogy az énekes 2001-ben a Blue nevű brit fiúegyüttesbe meghívást kapott, de végül ebből nem lett semmi, mivel Harvey nem kívánt része lenni egy mesterségesen összerakott csapatnak.