Hallgasd meg Eminem új albumát!

Vágólapra másolva!
A kiadó főnökei november elején ültek össze, hogy megbeszéljék, miképp hozzák előre a lemez hivatalos megjelenésének dátumát. Hivatalosan sikerült is november tizenkettőre módosítani a dátumot, Magyarországon azonban csak 16-án, kedden kerül a boltokba. Nálunk még aznap déltől meg is hallgathatod.
Vágólapra másolva!

Eminem hallhatóan egyre nehezebben viseli a sztársággal járó következményeket, az Encore legalábbis rengeteg olyan kiszólást tartalmaz, mely arról tanúskodik, hogy ha lassan is, de savanyodik a szőlő. Persze az Eminem-jelenségnek a kezdetektől fogva elengedhetetlen része, hogy az egyre fiatalabb rajongótábort megismertesse egy feketék között fehéren felnőtt, magára hagyott fiú ajtó nélküli gyerekszobájával (vajon milyen szándék hív életre egy 8 mérföld-höz hasonló filmet?), ebbe a fejlődéstörténetbe tehát tökéletesen beillik az Encore. Ugyanakkor hiányoznak róla az olyan slágerek, melyek szükséghelyzetben a slágerlistákat is megmásszák, hiányzik róla a Slim Shady könnyedsége, a Marshall Mothers dallamossága, az Eminem Show szarkazmusa, és Dr Dre hangja úgy általában (már csak producerként adta a nevét a lemezhez). Helyette van elkeseredettség, életuntság, borús rosszindulat, sőt egy szám erejéig még Jay-Z fúrása is felfért a lemezre.

Persze a leghíresebb fehér rapper meglehetősen eseménydús évet tudhat maga mögött, talán ezért a határozottan rosszkedvű lemez. Két évvel a négymillió példányban fogyott Devil's Night című debütáló album után idén májusban megjelent a detroiti D12 új albuma D12 World címmel. Az album hat országban - így az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában és Japánban - az első helyen debütált, és további tíz országban már a megjelenésének első hetében a Top 5-be került.

Nyáron saját hiphop rádiója beindításán dolgozott, majd szivárogni kezdtek hírek az új lemezről: az Encore a 2002-ben megjelent The Eminem Show-t követi, mely elérte a lemezkiadásban csekélynek nemigen mondható 19 milliós példányszámot.

Idén szeptember derekán azzal sokkolta a konzervatív lakosságot, hogy pucéran mászkált egy forgatáson. Akkor az új CD az első videója készült: a klip kedvéért levetkőzött meztelenre, és férfiasságát mindössze egy ügyesen elhelyezett zokni takarta. Az ötlet ugye nem új, hiszen a Red Hot Chili Peppers karrierje kezdetén is sokszor mutatkozott ebben a felettébb hiányos "ruházatban". Eminem azonban komolyan készült a sztriptízre, előtte teljesen legyantáztatta magát, és az egyik operatőr szerint egy cseppet sem volt zavarban.

A közelmúltban az egykori popkirály haragudott meg rá, ugyanis Michael Jackson közismert gyermekmolesztálási botránya Eminem lett új videóklipjének egyik témája, valamint a több plasztikai műtéten átesett sztár külsején is viccelődni próbált a rapper. A Jackson peodfíl viselkedéséről szóló bizonyítatlan történetek mellett Eminem felidézi a Pepsi egyik 1984-es reklámforgatását, amikor véletlenül meggyulladt az énekes frizurája, valamint azt is, hogy a túl sok kozmetikai operáció miatt az énekes elvesztette az orrát. A Jackónak maszkírozott Eminem a Just Lose It című dal videójában kisfiúkkal ugrándozik egy ágyon, és azt énekli, "gyertek, gyerekek a kuckómba", a popsztár életének további eseményeire utalva pedig leesik az orra, valamint lángra kap a haja.

Eminem persze politizált is. "Bush határozottan nem az én spanom" - közölte pár héttel a választások előtt a Rolling Stone magazinnak adott egyik nyilatkozatában. Nem győzte meg őt a másik oldal sem: "Kerry mondott olyan dolgokat, melyek felkeltették a figyelmem, volt néhány kijelentése, ami tetszett - de nem tudom. Bármi is lesz a döntésem, Bush-t szívesen látnám az irodája falain kívül" - közölte.

Forrás: Red Dot

A Mosh című klipet látogatóink is láthatták, ebben a dalban Eminem növekvő anarchiáról, bin Ladenról, Bushról, halottakról rappel, erősen antimilitarista hangnemben. Kery úgy nyilatkozott a dalról, hogy a legharagosabb, legkeményebb Bush-ellenes szerzemény, amit ő valaha is hallott. A klip még régi riválisának, Mobynak is tetszett: "Mint tudják, Eminemmel sok bajom volt a múlban, voltak vitáink. De ez a videó a legjobb, amit idén láttam. Elképesztő a dal, de még ennél is csodásabb a klip. Nézzék meg!" - javasolta Moby.

Eminem politikai megnyilvánulásai bizonyára hoztak pár szavazatot a demokratáknak, ám így sem tudták elkerülni a vereséget, így Eminem további négy évig szidhatja Bush-t.