Budapesten is felléphet a Queen

Vágólapra másolva!
A magyarországi Queen-fanclub már tényként közli, hogy 2005. április 23-án, szombaton, a fővárosban fellép a Paul Rodgersszel felálló Queen.
Vágólapra másolva!

A koncert hivatalos bejelentése csak a napokban várható, de a hazai Queen-fanatikusok nemigen szoktak tévedni ilyen témákban. A Multimedia Concerts illetékesei sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták a hírt, de az [origo]-nak elárulták, hogy igen jó esély van arra, hogy a régi-új csapat Budapestre jöjjön.

A hírek szerint az április 13-i, bécsi koncertre már szinte alig volt jegy, így az antwerpeni és a dortmundi fellépés közé beillesztett budapesti koncert szervezőinek sem kell aggódnia, a teltház szinte biztos - ugyanis szombati nap lévén még a környező országokból is jócskán érkezhetnek hívek. A koncertnek a Papp László Sportaréna ad(na) otthont.

A Queen + Paul Rodgers koncertzenekar felállása jelenleg: Paul Rodgers (ének, gitár), Brian May (gitár, ének), Roger Taylor (dob, ének), Gail Ann Dorsey (basszusgitár, ének) és Spike Edney (billentyűs hangszerek). Az együttes legközelebb március 19-én, a Dél-Afrikai segélykoncerten lép fel.

A Freddie pótlására hozott döntést sokan helyeselték, ugyanakkor sok régi rajongó fanyalog. Brian May kiállt azon döntése mellett, hogy a Free énekesét, Paul Rodgerst megteszi Freddie Mercury utódjául, és segítségével egy koncertsorozat erejéig újra összehozza a legendás bandát. "Mit várnak el tőlünk? Mi alapítottuk a Queent, és közel 20 éve, hogy utoljára a csodálatos Freddie-vel léptünk színpadra" - fortyant fel May a kritikák hallatán.

Szerinte most éppen az annak idején Freddie-t leszólók tiltakoznak a leghangosabban - és hivatkoznak a kegyeletre. "És természetesen mi, többiek, csirkefogók vagyunk. Hát legyünk is - ennél jobban semmit nem szeretett volna Freddie" - morgott May.