A 100 legjobb dal: élen a Queen

Vágólapra másolva!
A brit Express magazin megszavaztatta az európai zenerajongókat. A voksok alapján a világ legjobb dala a Bohemian Rapsody, a Queen emlékezetes felvétele.
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Forrás: ==

Érdekesség a listán, hogy a százas listára mindössze három olyan dal fért fel, mely nem brit, amerikai vagy kanadai szerző, zenész, előadó szerzeménye - ez is jelzi, hogy igazi világsikert csak angol nyelvű nótákkal lehet elérni. Az Abba két dala tartozik a három "kakukktojás" közé, bekerült a Waterloo, a Dancing Queen - illetve Jacques Brel dala, a Ne Me Quitte Pas. A francia szavazók is jócskán tehetnek arról, hogy nyomasztó brit-amerikai fölény alakult ki a listán, ugyanis ők maguk csupán két francia nyelvű dalt jelöltek a saját top 10-es listájukra.

A Led Zeppelin Stairway to Heaven-je harmadik lett, annak ellenére, hogy soha nem vezette a brit zenei listákat. Mögött John Lennon híres békedala, az Imagine áll, ezt a Beatles legnépszerűbb száma, a Yesterday követi, majd Robbie Williams jön a sorban. A liverpooli gombafejűektől szerepel a legtöbb dal a listán, nekik hat szerzeményük került be a top 100-ba.

Pár érdekesség: a német szavazók bizonyultak a legkeményebb Usher- és R&B-rajongónak, ugyanakkor az elmúlt két évtized popkirálynője, Madonna, pusztán a nem éppen előkelő 52. helyet csípte meg a listán, a Like A Prayer-rel.