Tovább hódít a latin zene

Vágólapra másolva!
Nem állt le a latin muzsika terjeszkedése, hódítása, világszerte nőtt az ilyesféle zenéket tartalmazó lemezek eladási példányszáma.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok lemezpiacát figyelő Nielsen Soundscan adatai szerint a latin zene továbbra is hódít - az országban tavaly 16 százalékkal több hanghordozót adtak el ebből a fajtából, mint 2003-ban. Az eredmény figyelemreméltó, hiszen a lemezpiac növekedése az Egyesült Államokban tavaly 1,6 százalékos volt, azaz a salsát, merenguét, latin zenét tartalmazó korongok növekedési ütemének tizede.

Az 1,6 százalékos növekedésnek is örülnek a lemeziparban dolgozók, ugyanis egy négy éve tartó tendencia zárult le ezzel, talán ismét megélénkül a zenei piac. Mint korábban már megírtuk, Usher Confessions című nagylemeze mindent vitt, nem akadt igazi vetélytársa. Ebből közel nyolcmillió példány fogyott 2004-ben.

A country mellett (mely 12 százalékos növekedést ért el), a latin muzsika hódított - ezen belül pedig a Los Temerarios és Marco Antonio Solís vitték el a bevétel nagy részét - írja a New York-i El Diario.

Az Egyesült Államokban - a latin blokkon belül - főképp mexikói zenéket kerestek, ami nem is meglepő a bevándorlók nagy számát tekintve. A Billboard szerint a legkelendőbb latin album Marco Antonio Solís nagylemeze volt. A La Historia continúa még 2003 végén jelent meg, de sokáig a legmenőbb poplemezek listáján maradt.