50 Cent fenyeget és üzletel

Vágólapra másolva!
Az énekest és édesanyját, Sabrinát már korábban elhagyta a családfő, aki most a vagyonra is szívesen rátenné a kezét - de fia megfenyegette. De 50 Cent nem csak szavakkal dobálózik, milliókkal is: újabb üzletbe társult.
Vágólapra másolva!

A rappert kiskorában elhagyta apja, így a kis Curtis Jacksont édesanyja nevelte fel. Az apa ennek ellenére újra feltűnt a család életében, de 50 Cent immár nem látná szívesen újra őt. Közölte, hogy apjának semmi köze az ő 54 millió dolláros vagyonához, de ez nem volt elég, a minap a sajtón keresztül még meg is fenyegette, hogy ne merje háborgatni őket többet.

Újabb lemezét tervezve van némi ideje az üzletelésre is. A jamaicai származású hiphop-előadó nem csak szórja a pénzt, néha befektet. Ezúttal a Glacéau vitaminos italokat gyártó céggel került kapcsolatba, azon célból, hogy létrehozzanak és forgalmazzanak egy alacsony kalóriatartalmú, természetes alapanyagokból álló italt. A cégben üzletrészt is vásárolt a rapper, az új termék pedig várhatóan 50 Cent új lemezével egy időben, valamikor márciusban kerül majd a boltokba.

"Ez valóban egy egyedülálló kapcsolat. 50 Cent annyira igaz híve volt a márkának, hogy úgy éreztük, az együttműködést más szintre lehetne emelni" - közölte a marketinggel foglalkozó igazgatóhelyettes, Rohan Oza a Glacéau részéről.

A New York Daily News úgy tudja, hogy a vállalat vezetői egy Reebok-reklámban látták az előadót, egy vitaminital megnyugtató társaságában, majd a Glacéau vezetősége ajánlotta fel az együttműködést. Az alkoholt nem fogyasztó, fitt életmódot hirdető rapper mérlegelte az ajánlatot, majd rábólintott: "Annak, aki olyan egészséges, mint én, annak a vitaminital segít abban, hogy még egészségesebb életet éljen" - közölte.

A Glacéau szerint feltétlenül sikeres lesz az együttműködés: "50 cent a legmenőbb zenei sztár, mi meg a legfrankóbb italgyártók vagyunk az országban" - szerénykedtek a vállalat részéről. A cég 1996 óta létezik, New Yorkból (Queensből) indulva megjelent már 45 észak-amerikai államban. Az elmúlt négy évben 250 százalékos bevétel-növekedést produkált a 2000. évi adatokhoz viszonyítva.

Az előadó nem csak a zenében sikeres. 50 Cent egy kiadót is birtokol, de érdekelt még a ruházati iparban, és a videójátékok piacán is vannak érdekeltségei - közben 2003-ban a Get Rich Or Die Tryin' volt az Egyesült Államokban a legnépszerűbb album. Ebből több mint hatmillió kópia fogyott.