50 Cent aranyat ér

Vágólapra másolva!
A tegnap esti amerikai zenei díjkiosztón a rapper 50 Cent és a veterán soul-énekes, Luther Vandross vitt el két fődíjat, de Kid Rock, Jennifer Lopez és Justin Timberlake is a díjazottak közt volt.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i Shine Auditorium adott otthont a vasárnap esti American Music Awards ceremóniájának. 50 Cent két kategóriában is győzedelmeskedett, így ő lett az est nagy nyertese: első lett a "legjobb rap- vagy hip-hop előadó" kategóriában és a legjobb rap- vagy hip-hop lemezért járó díjat is átvehette.

Pop-rock kategóriában Kid Rock lett a legjobb férfi előadó, Jennifer Lopez pedig az év legjobb női előadójának bizonyult. Együttesként ebben a műfajban a Fleetwood Mac kapott elismerést, a Justified című albumért pedig Justin Timberlake-et tüntették ki.

Rap és hip-hop kategóriában 50 Cent aratott, ugyanakkor Missy Elliott bizonyult legsikeresebb női előadónak ezen a fronton. A művésznő némi késéssel érkezett a gálára, mivel a hírek szerint a ceremónia előtt ellopták limuzinját.

"Alternatív" zenei munkásságáért a Linkin Park kapott díjat, a latin előadók közül pedig Ricky Martin futott be elsőként. Az ABC csatornán közvetített műsorban fellépett Britney Spears, Sheryl Crow, a Metallica és Sean Paul, többek között. A jelöléseknél figyelembe vették a lemezeladási statisztikákat és a rádiók által legtöbbet játszott dalok listáját, majd végül a győztesek személyéről 20 ezer rádióhallgató döntött.